Demokrate: Rasformirati barsku Komunalnu policiju, nemoćni da se suprotstave nesavjesnim pojedincima

Iz Opštinskog odbora Demokrata Bar oglasili su se saopštenjem koje prenosimo integralno:

“Barsku Komunalnu policiju definitivno treba rasformirati s obzirom na njihovu nemoć da se suprostave nesavjesnim investitorima i bogatim pojedincima. Naravno, najmanju krivicu za ovakvo stanje snose sami službenici. Odgovornost za katastrofalno stanje snosi prije svega načelnik i opštinska uprava.

Osim ‘uže specijalnosti’ pisanja kazni turistima i građanima za (ne)propisna parkiranja, ova služba gotovo da nema bilo kakvu drugu aktivnost odnosno moć i želju da se suprostavi najezdi nesavjesnih investitora i pojedinaca, najčešće bliskih lokalnoj vlasti.

Tako imamo okupaciju javnih površina na brojnim mjestima u gradu. Od zgrade u kojoj živi predsjednik Opštine gdje su 5-6 betonskih žardinjera ‘nepremostiva’ prepreka za našu Komunalnu policiju, do naselja Šušanj i zgrada izvjesnog Pajkovića ispred kojih se čitavi trotoari pretvaraju u privatne parkinge i površine.

Komunalna policija dozvolila je nesavjesnim investitorima da svojom mehanizacijom potpuno slobodno uništavaju gradske saobraćajnice. I ne samo to, već i da šut i višak materijala deponuju na državnim parcelama kod Sportske dvorane Topolica. Smatramo da je to vrhunac neodgovornosti prema građanima i životnoj sredini i vrhunac bezvlašća koje vlada u našem gradu.

Javno priznanje da se Komunalna policija po prvi put počela baviti zagađenjem morske vode u Šušanju, samo nekoliko dana prije održavanja sjednice SO Bar na kojoj se raspravljalo o ovom problemu, pokazatelj su stanja u ovoj službi od kada njom gazduje barski DPS.

Zato predlažemo da se ova nefunkcionalna služba rasformira, njeni službenici rasporede na druge poslove, a načelniku dodijeli savjetničko mjesto u nekom od kabineta lokalne uprave”, kaže se u saopštenju.

Share.

Comments are closed.