Đorđije Pavićević: Veliki klubovi vode računa samo o svojim interesima

U „Promenadi četvrtkom“ Radio Bara, koju uređuje i vodi Milan Vujović, gostovao je predsjednik KK “Mornar” Đorđije Pavićević. Pored ostalog, bilo je riječi i o aktuelnom momentu ABA lige.

“Moramo biti svi na oprezu što se tiče koronavirusa. Očigledno da je uhvatio mnogo više maha nego što se očekivalo. I mislim da je dobro što je suspendovana ABA liga na neodređeno vrijeme, dok se stanje ne stabiliizuje. U klupskom saopštenju koje smo ABA ligi poslali prije odluke o istovremenom igranju tri utakmice posljednjeg kola i, naravno, prije odluke o suspenziji takmičenja, istakli smo da nije prvi put da klubovi koji više ulažu i idu na veće rezultate i plasman, poput ‘Crvene zvezde’, ‘Budućnosti’, ‘Partizana’ i ‘Cedevite’, gledaju samo svoj, lični interes i ne interesuje ih ništa drugo. To je žalosno. Bili smo revoltirani zahtjevom ‘Cedevita Olimpije’ da se tri utakmice: Mega – Mornar, Crvena zvezda – Zadar i Krka – Cedevita Olimpija, odigraju istovremeno. Jer, to pokazuje, prije svega, neku njihovu nestabilnnost i namjeru da učestvuju u nekim namještanjima, čim traže da se utakmice igraju u isto vrijeme“ – ističe Đoko Pavićević.

“Ja sam – nastavlja predsjednik Mornara – sportskom direktoru ABA lige Miliji Vojinoviću rekao prije pretposljednjeg kola da bi trebalo da posljednja dva kola igramo u istom terminu, da bi prvenstvo bilo regularno. Odgovorio mi je da nema potrebe, satnica je zakazana, sve će biti kako treba. Žrtve su bili ‘Igokea’ i ‘Cibona’, ‘Mornar’ i ‘Krka’, kao i ‘Zadar’ i ‘Primorska’. Poslije tih utakmica odigrana su tri meča u ponedjeljak koja su mogla da se završe onako kako su završena. Sad kad je bila situacija da ‘Cedevita’ treba da igra sa ‘Krkom’ u subotu, a ‘Mornar’ sa ‘Megom’ u nedjelju, onda to nije odgovaralo i traženo je da se igra u isto vrijeme. To dovoljno govori koliko je tu ličnih interesa i koliko se ne vodi računa o drugim ekipama i, konkretno, o regularnosti ABA lige“, kategoričan je Pavićević.

Po njegovim riječima, “Mornar” je s pravom oštro reagovao u mejlu upućenom ABA ligi.

“Ali – naglašava predsjednik Mornara – vidjeli smo da bi uz sve probleme koje ima ABA liga (neodigrana utakmica Budućnost – Crvena zvezda, neizabrano rukovodstvo ABA lige), naše insistiranje da se zadrži prvobitna satnica, sve dodatno zakomplikovalo. Osjetio sam da je to uzdrmalo i predsjednika ABA lige Domagoja Čavlovića, sa kojim smo u korektnim odnosima, čovjeka koji na sve ovo gleda neutralno, onako kako i treba, za razliku od predstavnika većih klubova koji gledaju samo svoj interes. I stoga nismo zatezali oko satnice posljednjeg kola. Ne mogu, ipak, da se otmem sljedećem utisku: koliko su u ‘Cedevita Olimpiji’ površno i plitko reagovali govori i podatak da su iz kvote istovremenih utakmica izostavili mečeve Cibona – Partizan i Primorskka – Iigokea. A sve utakmice, izuzev meča Budućnost – FMP, o nečemu odlučuju. Sada su sve utakmice odložene na neodređeno vrijeme, ali gorak ukus je ostao“ – zaključio je predsjednik KK “Mornar” Đorđije Đoko Pavićević, gostujući u Radio Baru.

Share.

Comments are closed.