Prinudni odmor za sportiste – SR Centar, nakon preporuka NKT za borbu protiv zarazne bolesti, zatvorio objekte

Pandemija koronavirusa za svega nekoliko dana paralisala je čitav sport u Crnoj Gori i, naravno, u Baru.

U barskim sportskim klubovima konfuzno je stanje, ali poslije odluke “Sportsko-rekreativnog centra” da zatvori sve svoje sportske objekte, to jest dvoranu “Topolica”, glavni teren sa atletskom stazom, kao i pomoćni teren na Madžarici, a shodno Zakonu o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti i naredbi Nacionalnog koordinacionog tijela za borbu protiv zaraznih bolesti, jasno je da će barski sportisti morati na prinudni odmor.

Pojedini klubovi su raspustili ekipe na dvije sedmice, poput Fudbalskog kluba “Mornar”. Trener Obren Sarić dao je igračima slobodno 15 dana, s tim da će dobijati instrukcije preko vajber grupe o individualnom treningu, svako u svom gradu, na svojoj lokaciji.

I trener ŽOK “Luka Bar” Vladimir Milačić dao je slobodno svojim odbojkašicama u dogovoru sa rukovodstvom kluba. I one će održavati formu individualno.

ABA liga se neće nastaviti prije sredine aprila (to su najoptimističkija predviđanja), ali je pitanje da li “Mornar” ima luksuz da sebi dozvoli petnaestodnevnu pauzu. Ako bi Mihailo Pavićević sada raspustio ekipu, mogao bi da bude u velikom problemu da njegovi igrači dostignu formu u ključnom dijelu sezone.

“Mornar” u posljednjem kolu mora da potvrdi mjesto u plej-ofu i da onda odmah počne eventualno polufinale sa “Partizanom”.

“Nadam se da će nam, ipak, biti dozvoljeno da treniramo, naravno uz poštovanje strogih principa. Prihvatićemo, naravno, i ako ne budemo mogli da treniramo. Kako bude za ostale, neka bude i za nas, iako nas svaki izgubljeni dan mnogo košta i u finansijskom smislu. Za sada su svi igrači tu, osim Milka Bjelice, koji je otišao u Beograd da bi se vjenčao”, rekao je Mihailo Pavićević za Radio Bar i druge medije.

U svakom slučaju, optimisti vjeruju da će se sportska sezona nastaviti već u aprilu, pesimisti misle da je završena i da se neće nastavljati. Vrlo brzo saznaćemo ko će biti u pravu.

Share.

Comments are closed.