Duo Classico još jednom oduševio barsku publiku

Na ljetnjoj pozornici u Starom Baru sinoć je nastupio Duo Classico koji čine magistarka violine Dina Desančić i profesor harmonike Safet Drljan, a na repertoaru je bila filmska muzika.

Publika je uživala u spektakularnom nastupu i imala priliku da čuje njihove obrade kompozicija iz filmova “Gladiator”, “Brave heart”, serijala “Game of trones”, “Titanik”, “Kum”…

Direktor Turističke organizacije (TO) Bar Emil Kukalj rekao je da je publika sinoć bila oduševljena nastupom Duo Classico.

-Zaista mi je zadovoljstvo što smo u okviru Barskog đira imali priliku da ih slušamo. Sa ovim repertoarom su nastupali i u sklopu Barskog ljetopisa.

Ovaj koncert privukao je publiku i izavao oduševljenje jer su na nesvakidašnji način predstavili filmsku muziku sa dva instrumenta koji nisu toliko tipični. Oni su na lijep način predstavili muziku iz nekih od najpoznatijih filmova-kaže Kukalj.

Magistarka violine Dina Desančić kazala je da su ona i kolega Safet Drljan dugo radili na ovom projektu.

-Ovo je za nas novi izazov, s obzirom da nema pisanih aranžmana za naša dva instrumenta. Imali smo zadatak da sve te orkestarske dionice koje su zaista bogato pisane za ovaj žanr muzike, prilagodimo instrumentima i čini mi se da smo u tome uspjeli – kazala je ona i dodala da je zadovoljstvo kada dobije “krila” od svog grada.

Ona od pete godine svira violinu i smatra da je najveća sreća u životu kada posao ne predstavlja samo posao nego i zadovoljstvo.

Profesor harmonike Safet Drljan saglasan je da je ovo bio zahtjevan projekat.

-Mi kad se odlučimo za neku ideju dugo vremena posvetimo tome, od aranžiranja do transkripcije. Publika na kraju kaže sve – rekao je on i dodao da njihov repertoar filmske muzike omogućava publici da se prisjeti nekih antologijskih filmova.

On je zahvalio timu TO na uspješnoj saradnji.

Duo Classico postoji od 2013. godine, a uspješno, već dugi niz godina, nastupa u zemlji i u inostranstvu, na brojnim festivalima u gradovima naše zemlje, ali i na scenama širom svijeta, među kojima su Ankara, Zagreb, Ljubljana, Sarajevo, Beograd, Fetije…

Karakteriše ih jedinstveni aranžmanski pristup kako klasičnoj tako i popularnoj muzici, zbog čega su i prepoznati kao pravo osvježenje na crnogorskoj umjetničkoj klasičnoj sceni.

Share.

Comments are closed.