Novi uspjeh slikara Dada Ćetkovića

Rad “Muzička kutija” iz ciklusa “Antares” akademskog slikara Dalibora Dada Ćetkovića zastupljen je u velikoj enciklopediji internacionalne umjetnosti  ”Art Universal – The Great Encyclopedia of International Art”.

“Velika mi je čast što sam odabran od strane italijanskog eksperta za savremenu umjetnost, likovnog kritičara i organizatora umjetničkih događaja, Frančeska Rusoa, sa ostalim kolegama iz svijeta i velikanima kao što su Pikaso, Dali, Vorhol, Šagal, Kle, Miro, Van Gog, Modiljani, Munk, Polok, Magrit… Primijetio sam da sam među nekoliko najmlađih umjetnika koji su selektovani da budu dio ovog projekta. Slik ‘Muzička kutija’ iz ciklusa Antares, osim što je nagrađena na žiriranoj internacionalnoj izložbi ‘Abstract’ u Los Anđelesu, sada se nalazi u enciklopediji koja broji više od 350 strana, a završiće u preko 400 galerija svijeta, u muzejima, zatim kod kolekcionara, likovnih kritičara, ljubitelja umjetnosti”, kazao je Ćetković za Radio Bar i Bar info.

On je istakao i da je ova godina za njega bila “godina izazova koja bilježi velike pomake u svakom pogledu”.

“Nijesam mogao ni pretpostaviti gdje bi moji radovi mogli da budu prikazani i koja sve publika će imati priliku da se upozna sa mojim stvaralaštvom. Od januara ove godine do danas, izlagao sam na više od 30 kolektivnih izložbi u zemlji, regionu i inostranstvu, što je ogroman iskorak u mojim izlagačkim aktivnostima, a priredio sam i jednu samostalnu virtuelnu izložbu u martu koju sam uradio na Artsteps platformi i predstavio je na YouTube kanalu (link >) https://youtu.be/V2YLwJxRKhE , kao i na društvenim mrežama”, naveo je Ćetković.

 Narednu samostalnu izložbu najavljuje za 2. septembar u Gradskoj galeriji Kotor. Izložba slika nosiće naziv “San u snu”, a publici će tom prilikom predstaviti i nove radove iz svog velikog ciklusa “Antares”.

 Dalibor Dado Ćetković je diplomirao na Akademiji likovnih umjetnosti u Trebinju 2007. godine. Član je ULUCG od 2008. godine. Dobitnik je mnogih priznanja i nagrada, vodio je brojne likovne radionice i učestvovao na više likovnih kolonija. Do sada je imao 16 samostalnih i preko 70 kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Njegovi radovi se nalaze širom svijeta u privatnim kolekcijama. Živi i radi u Baru.

Share.

Comments are closed.