Dva takmičara OŠ A. Đedović i jedan iz OŠ Kekec prošli u finale kviza

Danas je u sali Skupštine opštine Bar, u okviru Novembarskih svečanosti, održano petnaesto polufinalno izdanje kviza “Koliko poznajem svoj grad?” za đake barskih osnovnih škola, u organizaciji Opštine Bar, odnosno Sekretarijata za sport i mlade, u saradnji sa NVO Mediteran Multimedia i firmom “Media Pro”.

I umalo da se ponovo repriza prošlogodišnjeg takmičenja. Naime, prvo i treće mjesto osvojili su Danilo Marunović i Hana Perazić iz OŠ “Anto Đedović”, isto kao i prošle godine kada su bili u VIII razredu. Apsolutni trijumf ove škole i mentora Dejana Paladina pokvario je Stefan Đurišić iz OŠ “Kekec” koji se plasirao na drugu poziciju. Ova tri takmičara će se naći u finalu, 23. novembra.

Četvrti je takođe bio učenik OŠ “Anto Đedović” Miloš Jokić. Između prva četiri plasirana razlika je bila samo po bod. Nijanse su odlučivale.

Na petom mjestu je Kristijan Vlahović iz OŠ “BJO” sa istim brojem bodova kao i prošle godine, kada je bio šesti. Najbolji plasman OŠ “Mrkojevići” ove godine je šesto mjesto Seade Rašketić, OŠ “Jugoslavija” deveta pozicija Andree Magdelinić, OŠ “Srbija” jedanaesto mjesto Matije Evtimova, a OŠ “Đ.K.Skenderbeg” četrnaesto mjesto Medine Dragović, što je odličan plasman s obzirom na to da je đacima iz te škole albanski maternji jezik. Za kviz se nisu prijavile OŠ “Meksiko”, OŠ “Jovan Tomašević” sa Virpazara i OŠ “Bratstvo Jedinstvo” Đuravci.          

Na tabeli uspjeha škola, bilo je promjena. Trijumf OŠ “Anto Đedović” omogućio im je preuzimanje drugog mjesta od OŠ “Srbija”. Poredak nakon 15 izdanja kviza izgleda ovako:

Đaci su odgovarali u polufinalu pismeno na 35 tzv. ABCD pitalica – 18 lakših i 17 težih pitanja. Tačan odgovor na lakše pitanje donosio je jedan poen, a na teže pitanje dva. Za učenike koji imaju jednaki broj bodova, bilo je bitno ko je ispravno odgovorio na veći broj težih pitanja, pa se tako i formirala tabela. U kvizu se provjerava opšte znanje učenika o Baru, a spektar tema pitanja raširen je kroz sve aspekte života – od kulture i sporta, preko zabave, do geografije i istorije.

Finale je na programu u četvrtak, 23. novembra, u Konferencijskoj sali SD “Topolica”.

Share.

Comments are closed.