Formiran Odbor za izgradnju sportske sale za OŠ Mrkojevići

Kako bi ideja o izgradnji školske sportske sale Osnovne škole “Mrkojevići” konačno krenula u pravcu realizacije, na inicijativu predsjednika Opštine Bar Dušana Raičevića održan je sastanak sa predstavnicima uprave škole, iseljenika i privrednika ovog kraja, čiji je cilj bio da se utvrdi način i dinamika izgradnje ovog važnog školskog infrastrukturnog projekta za djecu sa područja Mrkojevića, javljaju iz barske Opštine.

Na sastanku je analizirano trenutno stanje po pitanju ovog projekta, a formiran je i Odbor za izgradnju sportske sale, čiji će zadatak biti da u narednom periodu inicira usaglašavanje projektne dokumentacije sa važećim zakonskim propisima, i u komunikaciji sa resornim ministarstvom, radi na što skorijem početku izgradnje ovog objekta. Za članove Odbora za izgradnju škole izabrani su Mirsad Rašketić, Senad Arabelović, Emin Duraković, Bećo Kalamperović i Asim Andrić, uz očekivanje da će odboru biti delegiran predstavnik Ministarstva, kako bi zajedničkim djelovanjem svih subjekata konačno započeli ovaj dugo očekivani projekat.

“Izgradnja fiskulturne sale osnovne škole Mrkojevići u fokusu je rada lokalne uprave, a aktivnosti za njenu realizaciju pokrenute su sa nadležnim institucijama i građanima ovog kraja. Tako je u decembru 2019. godine potpisan Memorandum o saradnji na realizaciji projekta ‘Izgradnja školske sportske sale JU OŠ ‘Mrkojevići’ između Opštine Bar, Ministarstva prosvjete Crne Gore i Udruženja ‘Rumija-Čikago’, prema kojem je Opština Bar preuzela obavezu finansiranja projekta u iznosu od 150.000 eura, Udruženje ‘Rumija-Čikago’ sa 50.000 dolara, dok je obezbjeđivanje preostalih sredstava obaveza resornog Ministarstva.

Opština Bar je, shodno tome, već krajem 2020. godine uplatila na poseban račun OŠ ‘Mrkojevići’ 150.000 eura čime je realizovala svoje obaveze iz Memoranduma, a pored toga, donijela i Odluku za izgradnju objekta od opšteg interesa. Dodatna inicijativa Opštine za okupljanje Odbora još jedna je potvrda da je izgradnja fiskulturne sale bila i ostala jedan od prioriteta u radu lokalne uprave”, kazali su iz Opštine Bar, uz napomenu da osnovna škola Mrkojevići broji oko 300 učenika i jedina je škola u Crnoj Gori koja, sa tolikim brojem đaka, nema fiskulturnu salu.

Share.

Comments are closed.