Održano Opštinsko takmičenje iz biologije, prvo mjesto za Ernelu Bahović

Osnovna škola “Mrkojevići” u subotu je bila domaćin 18. Opštinskog takmičenja iz biologije, koje se tradicionalno organizuje za učenike devetih razreda.

Organizator takmičenja je Aktiv biologa Bara, koji zahvaljujući kontinuitetu u njegovom održavanju, barske učenike uspješno priprema za Državno takmičenje u znanju.

Prvo mjesto osvojila je Ernela Bahović, sa 86 bodova, učenica OŠ “Jugoslavija”, koju je za takmičenje pripremala profesorica Mirjana Vučinić. Drugo mjesto je pripalo Sari Kovačević, učenici OŠ “Blažo Jokov Orlandić”, sa 74 osvojena boda, čija je mentorka profesorica Milanka Škipina, a treće mjesto je osvojila Mihana Škretović sa 65 bodova, učenica OŠ “Mrkojevići”. Njena mentorka je profesorica Mirjana Vukčević.

Takmičenje biologa je jedno od najstarijih osnovnoškolskih takmičenja u Baru. Ono je odlična priprema za Državno takmičenje u znanju, koje se krajem februara održava na Ekonomskom fakultetu u Podgorici, a sa kojeg se barski osnovci redovno vraćaju sa osvojenim nagradama i dobrim plasmanom.

Test za Opštinsko takmičenje iz biologije sastavljale su profesorice čiji se učenici nisu takmičili, Dragana Vukčević i Enisa Belkić. Pitanja su bila slična onima koja se daju na Državnom takmičenju, a zastupljena su i ona koja se daju na PISA testiranju.

Aktiv biologa Bara, zadovoljan je rezultatima koje su ove godine postigli učenici, s obzirom da se nastava odvijala u specifičnim okolnostima zbog epidemije kovid-19, a učesnice takmičenja nisu se obeshrabrile, bile su uporne i istrajne u radu, kazala nam je predsjednik Aktiva Mirjana Vučinić.

Škola “Mrkojevići” je bila izvanredan domaćin i omogućila da takmičenje prođe u odličnoj atmosferi.

Organizaciju takmičenja su finansijski podržali Opština Bar i osnovne škole “Meksiko”, “Anto Đedović” i “Blažo J. Orlandić”.

Share.

Comments are closed.