FOTO: Ispred UNIKAT-a prezentacija primorske tradicije

Građani Bara i gosti sinoć su imali jedinstvenu priliku da u centru grada, ispred lijepo uređenog prostora prodavnice poklona “UNIKAT”, uživaju u prezentaciji i degustiraju autohtone proizvode, ne samo podrumijskog kraja, već i Paštrovića i Boke.

Na stolovima koje su krasili stolnjaci ručne izrade, posluženo je vino “Garnet”, kuće Lekovića, “Muskat”- Komuna, “Vranac- Vukićević”, maslinovo ulje “Barsko zlato”, likeri, slatko od lubenica manastira Duljevo, sokovi od nara ” Ukusi i tradicije” iz Bara, čokoladice sa narandžom, “Chocoarta”, Peraška torta, patišpanj, paštrovske ruštule, mrkovska tespišta, sir i priganice. Vlasnica UNIKAT- a, dr Valentina Kalinić, dočekala je goste u bokeškoj nošnji.

“Okupili smo se da bi poslali niz lijepih poruka iz drevnog Bara, grada gdje se pod Rumijom, susreću i prožimaju tri vjere, šireći i darujući radost. Uz ove divne kulinarske delicije, htjeli smo da vam pokažemo i dio naše bogate kulturne baštine kroz nošnje raznih naroda koji žive na ovom podneblju iz kolekcije Milana Dabanovića. Ljubav, osmjeh,dobrodošlica, miltikulturalnost i tolerancija su vrijednosti od kojih ne odustajemo”, kazala je dr Kalinić, koja je naglasila da sreću čine male stvari i radost koju darujemo drugima.

“UNIKAT” je sa vama da bi vam pomogao da dotaknete i osjetite nezaboravne trenutke”, poručila je Kalinić.

Share.

Comments are closed.