Grimm objavio spot za numeru Rođače

Gotik rock sastav “Grimm” na Youtube-u je juče objavio spot za pjesmu ”Rođače” sa njihovog albuma “Iza tišine”(2016.) Kako je ranije najavio frontmen benda Nebojša Đukanović, jednom mjesečno obradovaće fanove novom ekranizacijom. Na svom Facebook nalogu Đukanović je napisao da su za ovu pjesmu “vezane mnoge posebnosti”.

“Ovo je za sada, prva i jedina pjesma koja traje 2,45 min. Nisam ni sanjao da ikada mogu da se izrazim potpuno u tako kratkom vremenu. Zatim, pjesma ima brasove. Nikada nisam bio naročito vezan za duvače u rock muzici, tako da je ovo mali izlet na nepoznatu teritoriju. Stilski ide prlilično daleko od svega po čemu je Grimm prepoznatljiv i jedina je koja ima gostujućeg muzičara u solo partituri- gospodina Borisa Šurlana” pojašnjava Đukanović.

U spotu je, kako piše, više osmjeha i “HM rogova”, nego što se ukupno ikada smijao na medijima ili spotovima – “što je samo po sebi suprotno samom Grimm-u… starom namćoru”.

Prateći vokali su Ivana Janković (Grimm) i Dejana Betsa Garčević (Claymorean).

 Pjesma “Rođače” je “sukob Ega sa Super-egom”.

“Ego je sve ono naopako što nas košta mnogo u životu. Ego je ona snaga koja nas tjera da nastavimo da spavamo, kada treba da se dignemo, da odustanemo kada treba da se borimo, da uzvratimo istom mjerom na nečije provokacije, da stavimo ponos ispred emocije, da budemo gordi umjesto umjereni, da budemo lijeni ,umjesto vrijedni. Dakle vječita borba sa tamnim snagama u sebi” istakao je Đukanović.

Share.

Comments are closed.