Habaneri šest zlata u Skoplju

Internacionalno takmičenje u modernom plesu IDO Grand Prix  “Dance Off” održano je proteklog vikenda u Skoplju, na kojem su učestvovali i takmičari plesnog kluba “Habanera”, vrativši se sa šest zlatnih i tri bronzana odličja.

Više od 2000 plesača iz Makedonije, Grčke, Srbije, Rumunije, Italije, Njemačke, Slovačke, Crne Gore i Bosne I Hercegovine prezentovalo je ples u raznim disciplinama poput hip hopa, street showa, disco dance, latin show, modern, jazz…

U najvećoj konkurenciji od više od 70 takmičarki, u kategoriji solo hip hop juniori, pobjedu je odnijela Lena Nikolić, dok je u street-show seniori pobijedila Jovana Marković. U kategoriji duo street show djeca zlato je pripalo Ivi Vučetić i Mii Savić za koreografiju “School s out””, dok je u kategoriji open grupa djeca zlato pripalo formaciji “Kaubojci”. Zlatne medalje osvojile su latino formacije “Lutkice” i “Hit the Road Jack” za fantastično izvođenje latino koreografije.

Treće mjesto osvojila je latin show grupa juniori “Latin ladies” i hip hop formacija djeca “Wow”. Četvrto mjesto pripalo je formaciji djece “Ne ljuti se čovječe”, Anastasiji Lalić za latin show solo djeca, dok je u finalu street show grupa juniori peto mjesto pripalo grupi “Basketball girls”.

“Veoma smo zadovoljni nastupom naših takmičara i izvođenjem plesnih koreografija, obzirom da su imali brojnu konkurenciju u svojim kategorijama. Ovo je jedno od najljepših takmičenja na kojima smo bili, odlična organizacija, pozitivna atmosfera,vrhunski plesači, treneri i sudije. Pored takmičarskog dijela, članovi ‘Habanere’ su slobodno vrijeme iskoristili za obilazak Skoplja, iz kojeg su se vratili sa pozitivnim utiscima, prvenstveno organizacijom puta, ali i ostvarenim rezultatima. U klubu nastavljamo sa intenzivnim pripremama za predstojeće takmičenje u Srbiji, a već krajem decembra organizujemo tradicionalni plesni dječji program ‘Novogodišnje čarolije’”, rekla je za Bar Info Ljiljana Nikolić, rukovodilac “Habanere”.  

Share.

Comments are closed.