Injac u u radnoj posjeti Baru

Predsjednik opštine Bar Dušan Raičević primio je danas u prvu zvaničnu posjetu ministarku odbrane u Vladi Crne Gore Oliveru Injac, koja je boravila u radnoj posjeti u opštini Bar. Raičević je sa ministarkom Injac razgovarao o tekućim aktivnostima Opštine i perspektivam dalje saradnje sa Ministarstvom odbrane.

Raičević je iskazao zadovoljstvo aktivnostima Vojske Crne Gore u Baru koje se sprovode u kontinuitetu, kao što je proširenje i izgradnja putnog pravca na lokacijama Sutorman-Đurmani-Vrsuta, kao i nastavak aktivnosti na proboju puta Lunići- Mikulići. Jedna od tema bila je i pristupni put do Crnog rta, odnosno sanacija problematičnih klizišta na tom terenu. Injac i Raičević saglasili su se da su ovo aktivnosti od zajedničkog interesa, te da Vojska Crne Gore i Opština Bar u kontinuitetu služe potrebama lokalnog stanovništva i infrastrukture.

Na sastanku je bilo riječi o aktivnostima i planovima u narednom periodu, poput valorizacije vojnih objekata u Baru. Ministarka Injac je istakla da je poseban fokus na mogućnostima izgradnje objekta za rješavanje stambenog pitanja pripadnika Mornarice Vojske Crne Gore. Takođe, ministarka odbrane je sa predsjednikom Opštine razgovarala o trajnom rješavanju baziranja brodova MVCG. Raičević je iskazao podršku projektu rješavanja stambenog pitanja pripadnika Mornarice Vojske Crne Gore i izgradnje objekta za stanovanje na potrebe Mornarice u Baru.

Predsjednik Opštine Raičević zahvalio se ministarki Injac na pokrenutoj inicijativi za sastanak sa lokalnim rukovodstvom, i izrazio zadovoljstvo radnim susretom. On je istakao da je cilj svih aktivnosti lokalne uprave i opštinskih službi da, u koordinaciji sa svim drugim organima i institucijama, doprinesu stalnom poboljšanju kvaliteta života građana ali i boljim uslovima za redovan rad Vojske Crne Gore u Baru, kao starteški važnoj tački za Crnu Goru i bezbjednost.

Share.

Comments are closed.