Ispovijest jednog nasilnika – barski predstavnik na beogradskom BEOSEF- u

Filmska sekcija Srednje ekonomsko- ugostiteljske škole učestvuje na 3. BEOSEF- Beogradskom Ogledalovom srednjoškolskom filmskom festivalu. Naziv filma kojim će se predstaviti je ”Ispovijest jednog nasilnika”, a uradili su ga u saradnji sa barskom “Bubulj produkcijom”.

„Tema za ovu filmsku priču, dijelom se oslanja na naš prošlogodišnji filmski projekat o vršnjačkom nasilju. Profesorice Mirjana Savićević i Ivana Kecojević prepoznale su potencijal priče i uz njihovu velikodušnu pomoć ovu ideju smo uspjeli da realizujemo“ priča za Radio Bar i Bar info Marija Vuksanović učenica SEUŠ, koja u filmu tumači jednu od uloga, a učestvovala je i u izradi scenarija.

Radnja filma, objašnjava Marija, prati nasilnika Danijela, kojeg su njegova “zlodjela” prema vršnjacima sustigla i za koja mu se sudi.

„Radili smo naporno, snimali dvije sedmice uz poštovanje mjera NKT-a, ali smo proveli lijepo i kvalitetno vrijeme zajedno. Drago nam je što učestvujemo na festivalu koji omogućava srednjoškolcima iz zemalja regiona da izraze kreativnost. Nadamo se da će žiri prepoznati važnu poruku koju naš film nosi, ali i trud koji smo uložili“ istakla je Marija.

Po riječima njihove mentorke, profesorice Mirjane Savićević „ostao je žal što krajem prošle školske godine, zbog pandemije korona virusa, nisu uspjeli da snime prvobitno planirani scenario“. Tada je filmsku sekciju pohađalo čak pedeset učenika.

„Naša škola je prepoznatljiva po dramskoj sekciji. Iz nje smo prije dvije godine iznjedrili i filmsku sekciju. Međutim, snimanje filma je znatno kompleksnije od organizovanja pozorišne predstave. Pandemija koronavirusa nas je omela baš pred samo snimanje prvobitno planiranog filma o vršnjačkom nasilju. Ipak, taj projekat i dalje imamo u planu i nadamo se, kad ove mjere budu popustili i broj zaraženih od korona virusa bude manji, da ćemo uspjeti da ga realizujemo“ kazala je profesorica Savićević.

Kratkometražni film „Ispovijest jednog nasilnika“ sa kojim učestvuju na 3. Beosef- u, segment je tog projekta, a zbog preporučenih mjera NKT-a, snimali su ga sa manjim brojem učenika.

„Podršku u realizaciji imali smo od uprave škole, a naročito moram da istaknem i podršku ‘Bubulj produkcije’ na čelu sa Dejanom Senićem, koji nam je zajedno sa svojim saradnicima Danilom Pervovim i Nanom Profacom, pomogao u dijelu snimanja, režije, produkcije, jer on tu zaista ima veliko iskustvo“, naglašava prof. Savićević.

Aktivnosti sekcija u SEUŠ ove godine sprovode online. Nedavno su na online sastanku dogovorili ponovno pokretanje radio emisije „Iz našeg ugla“ koju realizuju u saradnji sa Radio Barom. O terminu emitovanja će blagovremeno obavijestiti.

Share.

Comments are closed.