Jegdiću potvrđeno 20 godina zatvora i obavezno psihijatrijsko liječenje

Uroš Jegdić pravosnažno je osuđen je na 20 godina zatvora zbog teškog ubistva komšija, bračnog para Dušana (64) i Bosiljke Kalezić (52) na spavanju u barskom naselju Šušanj u maju 2017. godine, nakon što je Apelacioni sud potvrdio presudu Višeg suda u Podgorici, pišu Dnevne novine.

Naime, 5. novembra prošle godine vijeće sutkinje Vesne Moštrokol optuženom Jegdiću je uz dvadesetogodišnju kaznu zatvora izreklo i mjere obaveznog psihijatrijskog liječenja i čuvanja u bolnici u Dobroti.

“Vrijeme provedeno na liječenju će se uračunati u izrečenu zatvorsku kaznu”, navedeno je u obrazloženju potvrđene prvostepene presude, uz isticanje da ako se liječenje okonča prije isteka kazne, okrivljeni će se uputiti u zatvor na izdržavanje preostalog dijela.

U obrazloženju te odluke navodi se da su vještaci utvrdili da okrivljeni ispoljava paranoidne simptome, kao i da je riječ o obliku duševnog poremećaja koji je uticao na smanjenu sposobnost shvatnja djela i mogućnost da upravlja postupcima. To što je Jegdić ranije neosuđivan i što je ubistva počinio u stanju duševne bolesti sud je uzeo kao olakšavajuće okolnosti.

Prema navodima optužnice, Jegdić je 5. maja 2017.godine u jutarnjim satima, polomivši prozorsko staklo, ušao u kuću Kalezića, a potom u spavaću sobu Dušana i Bosiljke i pucao im u glave. Zatim je pobjegao naoružan u šumu nekoliko kilometara dalje, gdje je pokušao da izvrši samoubistvo, ali policija ga je sustigla i prilikom hapšenja imao je konopac oko vrata.

Share.

Comments are closed.