Trojica Barana optužena za krađu zvona

Uprava policije danas se oglasila saopštenjem u vezi hapšenja osumnjičenih za krađu zvona sa crkava.

U saopštenju se kaže:

Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Bar su, preduzimajući intenzivne aktivnosti u cilju rasvijetljavanja više krivičnih djela koja su počinjena na štetu vjerskih objekata u Opštini Bar, identifikovali i lišili slobode troje osumnjičenih lica.

Tokom aprila 2019. godine, službenici CB Bar su obaviješteni od strane predstavnika Mitropolije crnogorsko – primorske i predstavnika Biskupije barske da su sa četiri vjerska objekta otuđena četiri zvona.

O događajima je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru koji je ove događaje kvalifikovao kao četiri krivična djela “teška krađa”.

Policijski službenici CB Bar su u cilju rasvijetljavanja ovih krivičnih djela izvršili više pretresa na području Bara i preduzeli niz drugih mjera i radnji koje su rezultirale identifikovanjem osumnjičenih lica. Slobode su lišeni J.S. (31), R.D. (26) i V.B. (43) – sva lica iz Bara – zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili četiri krivična djela “teška krađa”.

Oni su, sumnja se, ova krivična djela počinili na način što su, koristeći odsustvo sveštenih lica u navedenim objektima u određenim djelovima dana, sa vjerskih objekata otuđili četiri crkvena zvona, koja su nakon toga, sumnja se, slomili na sitnije komade i takve ih prodali licima koja se bave otkupom sekundarnih sirovina na prodručju Bara i Podgorice. Osumnjičena lica su, sumnja se, u namjeri da spriječe dokazivanje počinjenih djela, prijetili licima koja su ih otkuplia i uništavali tragove krivičnih djela.

J.S, R.D. i V.B.  su lišeni slobode i biće privedeni državnom tužiocu u ODT u Baru zbog sumnje da su počinili četiri krivična djela “teška krađa”. Policija preduzima radnje u cilju pronalaska otuđenih zvona i njihovih djelova kako bi ona bila vraćena vlasnicima.

Share.

Comments are closed.