Kanadski pjesnik Michael Dudley ponovo među učenicima Bara

U organizaciji međunarodnog udruženja književnih stvralaca i umjetnika „Nekazano“ organizovano je druženje kanadskog haiku pjesnika Michael Dudley sa četrdeset učenika Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole u njihovoj školskoj biblioteci.

Ovo je drugo po redu druženje Dudleya sa učenicima ove škole.

Da podsjetimo, ovaj kanadski pjesnik koji je krenuo na put po svijetu u februaru ove godine bio je gost udruženja “Nekazano” i tom prilikom je učestvovao u nekoliko aktivnosti koje je ovo udruženje organizovalo. Učestvovao je i u humanitarnoj književnoj večeri za potrebe “Žena Bara” i narodne kuhinje, učestvovao u mirnoj šetnji protiv sječe čempresa, na promociji antologije haiku poezije Crne Gore i dobrovoljno sa ženama Bara u narodnoj kuhinji spremao hranu za korisnike kuhinje.

Tada je i posjetio Srednju ekonomsko-ugostiteljsku školu sa udruženjem “Nekazano” i razgovarao sa učenicima i nastavnicima. Tom prilikom dao im je obećanje da će ponovo doći kod njih u povrtaku sa svog puta, što je ovog puta i učinio.

Učesnici ovog druženja bili su profesorica engleskog jezika i književnosti Sanja Gačević, profesorica maternjeg jezika i književnosti Valentina Drobnjak, članovi recitatorske i novinarske sekcije, mlade pjesnikinje.

Ispred udruženja “Nekazano” učestvovali su Labud N. Lončar predsjednik udruženja, Aleksandar Jovanović sekretar udruženja i članovi Nataša Lečić i Stevan Stijović.

Lončar je ispred “Nekazano“ pozdravio prisutne profesorice i učenike i zahvalio se na dosadašnjoj saradnji sa ovom školom. U trećem broju časopisa za kulturu i umjetnost “Nekazano“ objavljene su pjesme pet učenica ove škole, iste učenice učestvovale su na humanitarnoj književnoj večeri kao i na promociji čaopisa br. 3 i 4. Pozvao ih je na dalju saradnju tako što će slati svoje pjesme za sljedeći peti broj časopisa a i za portal “Nekazano“.

Anđela Bujić, Andrea Marković i Sanela Škretović učenice i mlade pjesnikinje čiji su radovi već objavljivani u časopisu Nekazano“ govorile su ovom prilikom svoje pjesme.

Iz poštovanaj prema gostu učenici prvog i drugog razreda govorili su na engleskom jeziku stihove Michaela Dudleya.

Posle čega se Michael Dudley oduševljeno vidno zadovoljan obratio učenicima i govorio o svom putu od njihovog prošlog viđenja.

U daljem toku susreta učenici su kanadskom pjesniku postavljali pitanja o njegovom putu, iskustvima na njemu i posebno kakve su njegove impresije sa Grnom Gorom i Barom. Posebno sa Starom maslinom.

Michael im je odgovarao sa očiglednom zadivljenošću na njihovoj domišljatosti i inteligenciji i u stilu pravog profesora, što i jeste, odgovarao i objašnjavao svoj put.

Na kraju učenici, Michael, profesorice i Labud N. Lončar nijesu krili oduševljenje ovim susretom, a Lončar je pozvao učenike škole da se aktivnije uključe u kulturni život Bara kroz pisanje, prisustvu književnim večerima i izložbama kako bi doprinijeli boljem kulturnom životu Bara.

Pozvao ih je na promociju zbornika “Nekazano” sastavljenog od pjesama sto dvadeset pjesnika iz regiona i svijeta a koji će se održati 21. decembra a na kom će i mlade pjesnikinje škole i Michael Dudley pored gostiju iz Srbije, Makedonije i Hrvatske imati svoj nastup.

Share.

Comments are closed.