Knjiga Slavka Kasalice u izdanju Udruženja Nekazano

U organizaciji Međunarodnog udruženja književnih stvaralaca i umjetnika “Nekazano” iz Bara, iz štampe je izašla knjiga aforizama “Slavkoslovlje”, čiji je autor Slavko Kasalica.

Predgovor djelu napisao je književnik Goran Radičević, i u njemu, pored ostalog, istakao da je „ova zbirka samo uslovno zbirka aforizama, i to ako aforizmom smatramo svako kratko i jezgrovito napisano djelo sa poentom”.

“Svaka od životnih istina iz ove zbirke mogla bi biti okosnica po jednog romana, satire, pripovijetke ili čak eseja. Kroz često i autobiografske opise životnih situacija, tradicija i noviteta, autor ističe činjenicu da čovjek današnjice pokušava ostati čist dok pliva kroz blatnjavu rijeku zbivanja. Promjene moralnih vrijednosti, promjene načina života na našim prostorima uslovljene geopolitičkim promjenama i uvođenjem novih tehnologija, sve je to u ovoj zbirci opisano sa autorovog aspekta ponekad aforizmom, a češće crticama iz života”, napisao je Radičević.

Slavko Kasalica je rođen 1971. na Cetinju. Piše poeziju, aforizme i kratke pripovijetke, a oprobao se i kao kantautor. Dosad je objavio jednu zbirku poezije „Ogledala”. Živi i radi u Risnu.

Share.

Comments are closed.