Objavljen roman Aleksandre Skvarte na crnogorskom i italijanskom jeziku

Iz štampe je izašao roman mlade italijanske književnice Aleksandre Skvarte pod naslovom “Pričaj mi o njemu”, a u nastanku djela je učestvovala i Baranka nastanjena u Peruđi Danijela Đurđević.

“Izatkana iskrenošću, dubokom emocijom i sjećanjem, radnja romana počinje kao priča o jednoj osobi – Stevu Đonoviću, crnogorskom partizanu u Italiji, nemilosrdniku i heroju, ali prerasta svoje uske okvire i pretvara se u hronologiju jedne porodice, njenog usuda i nesrećne sudbine.

Roman je objavljen dvojezično, na crnogorskom i italijanskom jeziku, i predstavlja rezultat saradnje dvije vodeće organizacije Crnogoraca i prijatelja Crne Gore u Srbiji i Italiji, udruženja ‘Krstaš’ iz Lovćenca i udruženja ‘Kraljica Jelena’ iz Peruđe”, kaže se u saopštenju press službe “Krstaš”.

Sa italijanskog jezika roman je prevela Sandra Đonović, a priloge sa crnogorskog na italijanski Danijela Đurđević. Urednik izdanja je Nenad Stevović. Autorka romana, koji je inspirisan istinitim događajima, Aleksandra Skvarta najavila je prisustvo na planiranim promocijama u Lovćencu, Cetinju i Peruđi.

Share.

Comments are closed.