Koncert Orion’s belt Vitalija Blizniuka i Danijele Drašković

U sali Dvorca kralja Nikole večeras u 19h na programu je koncert “Orion’s belt”, pijaniste i kompozitora Vitalija Blizniuka koji živi i stvara u Crnoj Gori i violinistkinje prof. Danijele Drašković.

“Sva moja muzika je nastala u Crnoj Gori i izuzetno sam zahvalan ovoj magičnoj zemlji na svemu što mi je dala. Ovdje je moj dom, izabrao sam ga čistim srcem i slobodnom voljom. Ovde rastem i razvijam se, iskreno željeći da se tako nastavi do samog kraja”, zapisao je na svojoj Instagram stranici Vitalij Blizniuk.

Nakon Bara, predstaviće se publici u Kotoru, 31. marta i u Budvi, 8. aprila.

Po njegovim riječima u svakoj svojoj kompoziciji, pokušava da se okrene duhovnim vrijednostima: ljubavi, iskrenosti, skromnosti, jednostavnosti i poštenju.

“Ipak, prije svega se oslanjam na srce, ispunjavajući muziku romantikom i estetikom, pričama i avanturama, radošću dostignuća i gorčinom neuspjeha… i, naravno, zvijezde. Neprekidno kretanje do njihove nedostižne visine, po svemu sudeći, veoma je slično životu svakog stvaraoca – bilo umjetnika, pisca, pjesnika ili kompozitora. Tri zvijezde u Orionovom pojasu, tri komponente u mom radu, tri datuma, tri drevna grada, tri prelijepe sale, tri koncerta i tri nevjerovatna čovjeka sa kojima imam čast, sreću i zadovoljstvo da činim to zajedno: Nazar Kolkovets – pjesnik, filozof, osetljiva i izuzetno iskrena osoba. Sergej Roljanski  fotograf, pravi drug i prijatelj koji brine za mene više nego ja sam i Danijela Drašković – violinistkinja, profesorka muzike, anđeo”, zapisao je Vitalij.

Ističe i da se raduje koncertima u Crnoj Gori.

“Kapacitet sala je mali, ali zahvaljujući tome ovi koncerti će biti posebno iskreni, otvoreni, zatvoreni, topli i lijepi. I svaki od njih će biti odlična prilika za vaše srce”, zaključuje Vitalij.

Share.

Comments are closed.