Krivična prijava za četiri osobe zbog sumnje na zelenaštvo

Policija je u Baru podnijela krivičnu prijavu protiv četiri lica zbog sumnje da su izvršili krivično djelo zelenaštvo na štetu jednog lica.

„Pripadnici policije su u saradnji sa postupajućim tužiocem iz Osnovnog državnog tužilaštva u Baru, preduzeli aktivnosti na rasvjetljavanju događaja i došli do sumnje da su N.N. (55), Ž.R. (66), S.N. (50) i D.S. (44) kao saizvršioci počinili krivično djelo zelenaštvo na štetu I.Č.

I.Č. je tokom 2012. od N.N. kupio vozilo marke „Tojota HL lux“ za iznos od 20.000 eura po dogovoru da vozilo plati u roku od godinu dana od dana preuzimanja. On je u više navrata, na ime navedenog duga isplatio novac u iznosu od 70.000 eura, što je 50.000 eura više od cijene koju je bio dužan da plati za vozilo“, kazali su iz Uprave policije.

Kako navode, on je na ime kamate dug plaćao i D.S, a u posebno tešku priliku je doveden tokom 2013. godine, kada je pred notarom sklopio ugovor u vidu notarskog zapisa u cilju obezbjeđenja potraživanja na ime duga od 30.000 eura, a kojim je ugovorena nesrazmjerna imovinska korist za prijavljene. Okolnosti nastanka navedenog duga oštećenom nisu bile poznate. Ovim radnjama mu je nanijeta šteta u iznosu od 50.000 eura. Osumnjičeni su pod prijetnjom prodaje nepokretnosti prema oštećenom preduzimali radnje radi ostvarivanja dobiti koja je nesrazmjerna u odnosu na nesporni dug.

Osumnjičeni su u saizvršilaštvu vršili krivično djelo zelenaštvo, ugovaranjem nesrazmjerne imovinske koristi, ostvarili protivpravnu imovinsku dobit u iznosu od 50.000 eura.

***

Osim toga, barska policija je lišila slobode I.N. (53) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teška krađa.

“Sumnja se da je krivično djelo koje mu se stavlja na teret izvršio na način što je 31. maja oko 00.20 časova u naselju Polje u Baru, uz pomoć fizičke snage polomio komarnik na kupatilskom prozoru, nakon čega je ušao u kuću gdje je izvršio premetačinu i otuđio novac i druge vrijedne predmete”, navodi se u saopštenju.

Brzom reakcijom policijskih službenika, I.N. je zatečen na licu mjesta, te je lišen slobode i u zakonskom roku priveden postupajućem tužiocu na dalju nadležnost.

Share.

Comments are closed.