Krivična prijava zbog napada na službenika policije u Baru

Službenici Uprave policije su u Baru nadležnom državnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu protiv G.U. (50) iz Bara, zbog sumnje da je izvršio krivično djelo „napad na službeno lice u vršenju službene radnje u sticanju sa sprječavanje službenog lica u vršenju službene radnje“.

Naime, policijski službenik angažovan u Sektoru policije posebne namjene, koji je bio u pratnji štićene ličnosti, jutros je, oko 9 časova, obavijestio dežurnu službu Centra bezbjednosti Bar da je na stepeništu, ispred Sabornog hrama Svetog Jovana Vladimira došlo do narušavanja javnog reda i mira i da ga je jedna osoba fizički napala.

„Službenik policije je primijetio da dva muška lica imaju verbalni konflikt u unutrašnjosti hrama, nakon čega napuštaju prostorije hrama i upućuju se prema stepeništu ispred hrama, gdje dolazi do fizičkog kontakta između njih. On je u tom trenutku licima izdao naređenja da prestanu sa narušavanjem javnog reda i mira. Tada mu je osumnjičeni zadao udarac u predjelu vrata.

G.U. je doveden u službene prostorije i od njega su prikupljena obavještenja u svojstvu građanina, kao i od očevidaca događaja, nakon čega je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru“, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Share.

Comments are closed.