Nikolija Pandurica na krilima muzike

U emisiji “Od doručka do ručka“ subotom na talasima Radio Bara, predstavljamo i mlade talente iz našeg grada. Nedavno je gošća bila devetogodišnja Nikolija Pandurica sa svojom mamom Jadrankom. Ova djevojčica koja i samom pojavom plijeni pažnju, učenica je četvrtog razreda OŠ „Blažo Jokov Orlandić“ i barske Muzičke škole. Svira flautu, igra u KUD „Sveti Jovan Vladimir“, a najviše voli da pjeva. Simpatije publike osvaja gotovo na svakom nastupu. Na predstojećem festivalu „XXVI Susreti pod Starom maslinom“ (24-26.05.) premijerno će izvesti i svoju prvu pjesmu „Alo, alo“.

„Autor teksta i muzike je Slobodan Boban Mijović, aranžman su radili Božidar Božo Gagović i Edin Dibra. Odlučili smo da je po prvi put predstavimo, za početak barskoj publici i to na dječjem festivalu ‘Susreti pod starom maslinom’. Vjerujem da će im se dopasti“, kazala je za Radio Bar i Bar Info Nikolija Pandurica.

Njena mama Jadranka i tata Nikola, koji joj pružaju neizmjernu podršku, prepoznali su Nikolijin osjećaj za muziku i ples, još dok je bila vrlo mala.

„Kada je imala nepune tri godine, primijetila sam da ima istančan sluh. Ali i kao mala nije sve voljela da sluša, već samo neke odabrane kompozicije – Michaela Jacksona, Whitney Houston…koju, kada je prvi put vidjela na TV-u, pokazivala je prstom i govorila – ‘mama, ova teta lijepo pjeva’. Prepoznala sam tada da ima to kod sebe i da osjeća muziku, da je bukvalno rođena sa tim darom. Kao jako mala pokazivala je da voli i da igra. Samo sam je usmjerila ka tome što voli“, priča Jadranka, koja je takođe članica KUD-a „Sveti Jovan Vladimir“.

Sa pet godina Nikolija je počela da pohađa Muzičku školu, odsjek flauta.

„Moja učiteljica flaute je Marijana Kankaraš, koju mnogo volim i puno je pozdravljam. Pjevam i u horu Muzičke škole koji vodi mr Miro Kruščić. On mi je najvoljeniji učitelj. Stalno pjevamo neke zanimljive dječje pjesme. Nastupala sam na koncertu ‘Novogodišnje čarolije’, kao i na priredbama u mojoj školi, a često i sa KUD-om ‘Sveti Jovan Vladimir’. Pozdravila bih i učiteljicu Ljilju Šćekić, kao i koreografkinju KUD-a Ljubicu Davidović, ali i Tamaru Kastratović, Dragicu Čupić…čiji mi savjeti puno znače“, dodaje naša mala talentovana sagovornica.

Nedavno je pjevala na Humanitarnom koncertu organizovanom u Domu kulture, za našeg sugrađanina Dragana Radmilovića.

„Djecu od malena treba učiti da budu humani i pomognu drugima u nevolji. Čast nam je i zadovoljstvo što je i Nikolija nastupila“, ističe Jadranka i poručuje roditeljima da osluškuju želje svoje djece i da ne insistiraju da se bave sportom ili muzikom ako se u tome ne pronalaze.

A na naše pitanje kako se osjeća kada je na sceni Nikolija odgovara:

„Kao na oblaku… Na krilima muzike, kao da je moj cijeli svijet!“

Share.

Comments are closed.