Novi singl Akademia benda

“Okreni broj” naziv je novog singla kojim je popularni rock band “Akademia” protekle nedjelje obradovao svoju vjernu publiku. Tim povodom gost u programu Radio Bara bio je frontmen benda Božidar Božo Gagović.

„Ovo je drugi singl koji smo objavili ove godine. Pjesma je rađena u studiju „Gain“ Novaka Brajovića, našeg dugogodišnjeg producenta. U ovoj situaciji nije lako raditi i okupiti ekipu, ali mnogo smo zadovoljni smo kako je sve ispalo. Nadam se da ćemo je uskoro ekranizovati, jer smatram da zaslužuje i dobar spot“, kazao je Gagović, koji je zajedno sa Slobodanom Bobanom Mijovićem, koautor nove pjesme. Aranžman potpisuju članovi benda, kojima se nedavno pridružio „novi-stari“ član Mišo Škuletić, klavijaturista.  

„On je u principu sada sa ‘Grimm’-om, ali što god da treba za Akademiu, tu je“, kaže Božo.

Nakon što je u martu startovao projekat „Nikšićko rocks- Pjesma za društvo“, nastupili su kao prateći bend na koncertu Andree Demirović. Potom su snimili i koncert sa Goranom Pejovićem- Gulom, koji će u sklopu istog projekta biti emitovan početkom juna.

„Nikako nijesam mogao da dokučim zašto niko iz produkcije nije zvanično zvao ‘Akademiu’ da samostalno nastupi. Budući da imamo dva albuma, autorski smo vrlo aktivni. Do sada imamo 34 naše kompozicije. Svi znaju da smo najaktivniji klupski bend. No, ako zvaničnog poziva bude- biće, ako ne- eto, upisali smo se kao prateći bend“, kaže Gagović.

U narednom periodu planiraju spot za instrumental „Adriatic deep“, ali i još dva nova singla.

„Samo se čeka ljepše vrijeme da naši ronioci naprave podvodne snimke. Igor Perčobić će biti autor spota. Uglavnom, mi stalno nešto radimo i sa starim i sa novim kompozicijama. Otkriću vam još neke detalje.Trebalo bi ovih dana da ‘spakujemo’ jednu polu- starogradsku a polu- rock pjesmu, kao i jedan jazzy singl pod nazivom ‘Virus putuje’. Za nju aranžman radi Mišo Škuletić. Ta pjesma je napisana prije 20- tak godina, radio je isti tandem Mijović- Gagović. Doduše, bila je pod drugačijim imenom, ali sada smo je prilagodili ovoj situaciji“, otkrio je Gagović za slušaoce Radio Bara i čitaoce portala Bar Info.

Od početka godine, zbog epidemioloških mjera, ovaj najtraženiji crnogorski klupski bend bilježi samo tri svirke u januaru.

„Svi jedva čekamo popuštanje mjera i da počnu svirke. Ako ništa drugo, onda u nekim ‘kraćim’ opcijama. Nadamo se nastupima na velikim koncertima, kao i gradskim dešavanjima uskoro. Do tada ostajte zdravo i čuvajte se”, poručuje Gagović.

Share.

Comments are closed.