Opština Bar pozdravlja odluku o odabiru lokacije za izgradnju dječjeg vrtića

Opština Bar pozdravlja odluku Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta o odabiru lokacije za izgradnju dječjeg vrtića u Baru, navodi se u saopštenju barske lokalne uprave.

Opština Bar učestvovala je u konsultacijama za određivanje lokacije za vrtić sa Ministarstvom ekologije, prostornog planiranja i urbanizam, i sa zadovoljstvom potvrđujemo da je uvažena argumentacija lokalne uprave i usvojen prijedlog koji smo predstavili nadležnim organima za realizaciju projekta.

Definisana lokacija u okviru DUP “Topolica-Bjeliši” je upravo ona koju je Opština predložila još u februaru 2019, a koja je usaglašena i sa predstavnicima građanske inicijative.

Opština Bar spremna je da pruži doprinos u realizaciji projekta izgradnje dječjeg vrtića, a posebno kroz unapređenje saobraćajne infrastrukture u neposrednom okruženju parcela definisanih za izgradnju ovog objekta od kapitalnog značaja. Dječji vrtić u Baru je izrazita potreba stanovnika našeg grada, i sa nadom i  spremnošću za saradnju očekujemo što skorije ispunjenje neophodnih procedura koje će u konačnom značiti izgradnju dječjeg vrtića.

Share.

Comments are closed.