Opština namjenila 40 hiljada za salu u Gimnaziji, najavljena izgradnja školske dvorane u Pečuricama

Opština Bar i Ministarstvo prosvjete Crne Gore potpisali su Memorandum o saradnji na realizaciji projekta “Rekonstrukcija školske sportske sale srednjih škola u Baru-Gimnazije ‘Niko Rolović’ i Ekonomsko-ugostiteljske škole, opština Bar”.

“Projekat je vrijedan cca 110.000 € a potpisanim memorandumom predviđeno je da Opština Bar sufinansira njegovu realizaciju u iznosu od 40.000 €.

Na ovaj način, Opština Bar daje doprinos obnovi školske infrastrukture i podizanju nivoa kvaliteta obrazovanja na teritoriji barske opštine, u saradnji sa nadležnim državnim organima.

Pored toga, na predlog predsjednika Raičevića postignut je dogovor da se adaptirana sala ustupi na besplatno korišćenje sportskim organizacijama koje okupljaju djecu mlađeg uzrasta koja učestvuju u sistemu takmičenja u određenim granama sporta, sa kojima Opština ostvaruje saradnju kroz razne projekte. Time će značajno biti unaprijeđen razvoj sportskih aktivnosti i stvoreni uslovi za besplatno bavljenje sportom naših najmladjih sugradjana.

Ovom prilikom najavljena je i realizacija još jednog važnog infrastrukturnog projekta, izgradnje školske sportske sale u OŠ ‘Mrkojevići’ u Pečuricama, koji zajedno sprovode Ministarstvo prosvjete i Opština Bar, na inicijativu našeg udruženja iseljenika –  Kulturnog centra ‘Rumija’ iz Čikaga. Opština je za ovu namjenu Budžetom za 2020. godinu opredijelila sredstva u iznosu od 150.000,00 €.

Opština Bar će jednako odgovorno i posvećeno kao i do sada, sprovoditi aktivnosti usmjerene na poboljšanju uslova za sticanje znanja i razvoja mladih, jer je ulaganje u obrazovanje najbolja investicija za budućnost”, kazali su iz Službe predsjednika opštine.

Share.

Comments are closed.