OŠ Jugoslavija i IO Jadran u igri znanja i brzine Znamenitosti grada Bara

Profesori i učenici OŠ “Jugoslavija”, zajedno sa članovima Izviđačkog odreda “Jadran” iz Bara, u sklopu obilježavanja 40 godina postojanja i povodom Dana škole realizovali su igru znanja i brzine pod nazivom “Znamenitosti grada Bara”.

Učesnici igre su bili učenici VII, VII i IX razreda. Raspoređeni u pet ekipa, sastavljenih od tri člana iz svakog od razreda, imali su za cilj da uz pomoć telefona, čitanjem QR kodova, pronađu i urade postavljene zadatke.  Zadaci su se odnosili na na istorijske znamenitosti i spomenike grada Bara. Punktovi koje su ekipe morale da otkriju i obiđu su bili spomenik Popu Dukljaninu, Trg Vladimira i Kosare (pješčani sat), bista Vladimira Popovića Španca, “Markonijeva” tabla, Spomen park logora, Trikonhos i “Pjesnički kamen”. Takmičare je tačan odgovor na pitanje koje su dobili putem QR koda, vodio do narednog punkta .

Članovi Izviđačkog odreda “Jadran” su verifikovali zadatke na punktovima i koordinirali sa ekipama koje su bile na terenu.

Pobijedila je ekipa sa imenom “Jugoslavija”: Dina Đulaomerović IX-1, Matija Stojanović VIII-2, Danilo Knežević VII-2. Drugoplasirana je ekipa “Sutorman”: Kalina Božović IX-3, Darijan Mlatišuma VIII-2 i Vasilije Božović VII-2, a treća “Rumija”: Selina Hasanović IX-1, Filip Smolović VIII-1, Enes Muhović VII-2.

Share.

Comments are closed.