Parlamentarni izbori, 2. avg: SDP, SD

SD: VD Predsjednica Foruma žena SDP glavnog grada Olga Kaluđerović prešla u SD

VD Predsjednica Foruma žena SDP-a Glavnog grada, Olga Kaluđerović, napustila je tu partiju i prešla u Socijaldemokrate Crne Gore. Kao razloge napuštanja SDP-a, Kaluđerović je navela neslaganje sa politikom te partije.

“Neslaganje sa dosadašnjom nejasnom politikom partije, gaženje nekadašnjih programskih principa, saradnja sa antidržavnim partijama na lokalnom nivou, jesu osnovni razlozi zbog kojih sam donijela odluku o napustanju SDP” – navela je Kaluđerović.

Odluka o priključivanju Socijaldemokratama Crne Gore nastala je kao želja da svoj politički angažman nastavi u partiji moderne ljevice, koja je svojim dosadašnjim djelovanjem pokazala da se s pravom može nazvati prirodnim sljedbenikom izvorne socijaldemokratske ideje.

“Za SD je istinski prioritet zalaganje za stvaranje ekonomski razvijenog, pravednog i solidarnog društva, a ovaj stav dijele mnogi moji prijatelji koji su godinama podržavali ove vrijednosti”, zaključila je Kaluđerović.

SDP: Ervin Spahić: Za jaku Crnu Goru

Ervin Spahić, jedan od osnivača i poslanik SDP u četiri skupštinska saziva:

Jedan sam od onih koji su učestvovali u izgradnji i porinuću broda SDP u političke vode. Plovili smo nemirnim morima, šibali su nas vjetrovi i oluje ali smo hrabro  pronosili slavu i čast Crne Gore širom svijeta. Ponosno se na ovom brodu vijorila zastava građanske Crne Gore kada su mnogi drugi mahali nekim drugim zastavama, kada su drugima bile male njene granice i atakovali na tuđe. Odoljeli smo svim ispitima i vremenskim nepogodama. Mijenjali su se mornari i kormilari ali mi smo znali naš put i ništa nas nije moglo na tom putu zaustaviti.

Crna Gora je nezavisna država, članica NATO- a na putu ka luci EU. Sa broda su bježali miševi, malodušni mornari i za šaku para mijenjali brodove. Sa obnovljenom i popunjenom posadom uz podršku starih morskih vukova, ovaj brod SDP-a rušiće dogme i predrasude – jedina vodilja biće nam interes Crne Gore i njenih građana. Sa ovom posadom (poslaničkom listom SDP – JAKA CRNA GORA ) uz povoljan vjetar uspjeh je zagarantovan. Na ovom brodu bilo je i biće mjesta za sve. Nikada nismo pitali ni za vjersku, niti nacionalnu pripadnost, pol, materijalni i socijalni status, stepen obrazovanja, godine starosti. Sve nas je okupljala ljubav prema Crnoj Gori koju nosimo u srcu za razliku od drugih koji je hoće u džepu.

Ovaj brod je bio svetionik i baklja u onim mračnim vremenima, kada su vakat kaljali insani i kada smo, iako u malom broju, sačuvali obraz one čojske Crne Gore. Razgonili smo mrak po Crnoj Gori, bili i ustaše, četnici, balije i šiptari, ali se nismo obazirali jer smo znali da smo na pravom putu. Hvala baklji (SDP) na svjetlosti i hvala svima onima koji ovu baklju drže uporno i strpljivo.

Nema Crne Gore bez SDP! Jak SDP = Jaka Crna Gora.

Neki zlonamjerni  pitaju gdje je stara garda SDP? Mi smo tu u SDP-u,  podrška i vjetar u jedra onima koji su nas pratili i podržavali na našem putu svih ovih godina. Pokušavaju da nas prebrojavaju i po nacionalnoj osnovi, te koliko je kojih na listi, te na kojem je mjestu ko na poslaničkoj  listi. Njima poručujemo – kad treba, svi smo mi Bošnjaci, Crnogorci, Srbi, Albanci, Hrvati, nama to nije profesija jer smo prije svega ljudi. Stasala je nova generacija uz čiju pomoć ćemo osloboditi Crnu Goru od onih koji bi da je vrate u prošlost i od onih koji bi poharama da je unište. Kakvi bi mi bili roditelji kada bi se odrekli svoga čeda? Zato samo jako, drugarice i drugovi!!! Za jaku Crnu Goru! Zajedno do pobjede dobra nad zlom !!!

Share.

Comments are closed.