Počela manifestacija Art weekend

Izložbom slika dr Miluna Lutovca i fotografija grafičkog dizajnera Borisa Bajića, juče je u Starom gradu otpočela manifestacija “Art weekend”, koju će “Kreativni Hab” organizovati svakog vikenda tokom juna.

Otvarajući izložbu u atraktivnom ambijentu ispred Palate 85, mr Maja Čakalović istakla je je da je cilj ove manifestacije promocija i razvoj savremene umjetničke scene.

“Dobro došli u ‘Kreativni Hab’- inspirativno radno okruženje koje funkcioniše po principu fleksibilnog korištenja kreativnog prostora. Prvi ‘Art Weekend’ je u znaku stvaralaštva dr Miluna Lutovca i grafičkog Borisa Bajića. Zadovoljstvo nam je što su upravo oni prepoznali, i prezentacijom svoga djela, podržali ovaj jedinstveni projekat koji ima tendenciju da postane značajna tradicionalna manifestacija”, kazala je mr Čakalović.

Izložba je i simbolično otvorena autentičnim performansom- paljenjem dijela instalacije “Kapija” dr Miluna Lutovca, koja “simbolizuje haos, otuđenje i sve ono što nas je ograničavalo u Kovid godini”. Na taj način su, kako je kazala mr Čakalović “oslobođena vrata umjetnosti”.

Učesnici „Art Weekend-a“  do kraja juna biće akademski slikar Dalibor Dado Ćetković, multimedijalni umjetnik Džulijan Ilić, grafička dizajnerka Neda Popović, te likovni umjetnici Aleksandar Vujošević, Joko Lekić i David Husić.

Share.

Comments are closed.