Popović: Muzička škola nastavlja u dobrom stilu

U ŠOMO „Petar II Petrović Njegoš“ danas je održan prvi sastanak Savjeta roditelja u novoj školskoj godini. Na sastanku su jednoglasno usvojene sve tačke dnevnog reda, a za predstavnicu roditelja u Upravnom odboru škole, izabrana je Anela Ćeman. Ovo je ujedno bila i prilika da se roditelji upoznaju sa novom, v. d. direktoricom škole Dankom Popović.

Za Radio Bar i Bar info Popović je kazala da je veoma zadovoljna prijemom u školi i oduševljena kolegama i načinom rada.

“Svi ljudi imaju prirodnu tremu od nečeg novog. Iako sam radila u dosta gradova, kad sam dobila tu čast da dođem u ovu, veću i prestižnu školu, imala sam tremu. Međutim, oduševljena sam. Svakog dana srećem pozitivne ljude, nema odbrambenog stava, s obzirom da nisam iz Bara”, kazala je Popović.

Danka Popović je rođena u Kolašinu, gdje je završila osnovno muzičko obrazovanje, smjer harmonika. Srednje muzičko obrazovanje nastavila je u Podgorici (teoretski smjer), gdje je takođe svirala harmoniku u orkestrima i kamernim sastavima. Dobila je stipendiju i nastavila svoje obrazovanje u Banja Luci. Intenzivno se bavi muzikom, komponuje i piše aranžmane.

“Kada sam radila u Pljevljima, svirala sam u gradskom tamburaškom orkestru. Da bih upoznala nove ljude i proširila svoje vidike, počela sam sa njima prvenstveno da sviram, a  išli smo i na razne seminare. Pljevlja su poznata po tamburaškoj muzici. Tamo sam imala priliku da upoznam i vrhunske profesore. S obzirom da smo nekako uvijek imali problem sa notama i raspisima, pomislila sam – zašto ne bih i ja počela da pišem za svoje kolege, da ne bude samo starogradska muzika već i nešto drugačije”, priča Popović.

Po njenim riječima, iako svake nedjelje strijepe zbog razvoja epidemiološke situacije, kao v. d. direktorica Muzičke škole, nastaviće sa istom vizijom i elenom kao i njeni prethodnici.

“Nema potrebe da se previše stvari mijenja, nastavljamo u dobrom stilu”, optimistična je Popović.

Share.

Comments are closed.