Čestitke političkih partija povodom Dana opštine Bar: Novaković, Joković, Brajović, URA Bar, LP CG

Predsjednik Liberalne partije, Andrija Popović čestitao Dan opštine Bar

Građanima i građankama Bar, predśedniku Opštine Dušanu Račeviću, predśednici Skupštine Opštine Mileni Božović i odbornicima u svoje lično i u ime Liberalne partije Crne Gore čestitam 24. novembar Dan Opštine Bar.

Grad Bar je najljepše lice Crne Gore, njenje istorije, tradicije, ali i njene moderne državnosti i budućnosti. Građansko društvo, bogatstvo različitosti i crnogorska državnost vrijednosti su koje nam je Bar sačuvao u podnožiju svete planine Rumije i koje su danas zajednička vrijednost. Uprkos svim pokušajima uzrpacije, okupacije i razdora, Bar i njegov narod nijesu posustali, ni 1042. kada smo utemeljili put državnosti, ni 1945. kada su oslobodili svoj grad od fašizma ali ni u modernoj istoriji kraja prošlog vijeka i 2006. godine.

Potencijali i bogatstvo Bara oličeni su i u njegovoj prirodi, privredi i turizmu. Grad starih maslina, ulja, voća i organskih proizvoda ali i grad modernog turizma i ponude koja je konkurentna u regionu i Evropi, ima zašto biti ponosan i njegovi građani imaju zašto biti optimistični. Kvalitetnom valorizacijom svih tih potencijala i dugoročnim planom održivog razvoja i očuvanja resursa i životne sredine uz nesmetan razvoj grada, zajednički možemo doprinijeti poboljšanju kvaliteta života svih građana.

***

Barska URA: Potencijali Bara nemjerljivi, zaslužuje politiku održivog razvoja i pametnih ulaganja

,,Dan oslobođenja Bara, 24. novembar, važan je datum za crnogorsko društvo jer njime obilježavamo ideal slobode i podsjećamo se na borbu svih onih koji su žrtvovali svoje živote zarad antifašističkih vrijednosti, zasluživši time vječni pijetet budućih naraštaja”, navodi se u čestitki barskog odbora Građanskog pokreta URA povodom Dana opštine.

Kako su još kazali, Bar je simbol očuvanja i poštovanja građanskog i multietničkog sklada i karaktera Crne Gore. ,,Vizija dinamičnog razvoja i modernizacije lokalne uprave, sve u cilju njene efikasnosti, naša je vizija Bara, koji je bio, i ostao, strateški važno saobraćajno i privredno čvorište, kao i partner od značaja u integracionim procesima u kojima Crna Gora učestvuje i koji su je i doveli do članstva u NATO i na korak od Evropske unije (EU)”.

Iz barskog odbora URE napominju da je građanska dužnost na svaki način sačuvati jedan od najstarijih gradova Crne Gore. ,,Potencijali koje posjeduje Bar nemjerljivi su, višestruki i nedovoljno iskorišćeno – privredni, prirodni, turistički i mnogi drugi. Politika održivog razvoja i pametnih ulaganja, što je ujedno i politika URE i život po mjeri evropskog čovjeka – to je ono što Bar zaslužuje i treba”, zaključuje se u čestitki.

***

Predsjednik Socijaldemokrata Crne Gore, Ivan Brajović, čestitao je lokalnom rukovodstvu i građanima Bara Dan opštine koji se obilježava 24. novembra.

“Slavna istorija grada Bara i svih mjesta koje obuhvata barska opština, blizina mora, Skadarskog jezera, planine Rumije, kao i svih ostalih prirodnih ljepota vaše opštine, činile su da Bar uvijek bude posebno prepoznata turistička destinacija. Privredni kapaciteti vašeg grada, na čelu sa Lukom Bar, kao i projekat autoputa čija se prva dionica privodi kraju, dovešće do još snažnijeg razvoja Bara i boljeg života za sve njegove stanovnike.

U to ime, čestitam vam 24. novembar, Dan opštine Bar”, navodi Brajović u čestitki.

***

Predsjednik Socijalističke narodne partije Crne Gore Vladimir Joković čestitao je, u ime SNP i u svoje lično ime, 24. novembar, Dan opštine Bar.

“Bar je jedan od rijetkih gradova na primorju, ali i u Crnoj Gori uopšte, koji odlikuju nesvakidašnje prirodne ljepote, multikulturalizam i bogatstvo različitosti. Upravo po tim vrijednostima, kao i slavnoj antifašističkoj borbi, Bar je prepoznatljiv već godinama.

Ovaj prelijepi grad maslina posjeduje brojne mogućnosti koje treba na adekvatan i znalački način iskoristiti kako bi se svima pružile jednake prilike za život i rad. Izvanredni turistički potencijali daju Baru šansu za mnogo dinamičniji razvoj i napredak u svakom smislu.

Uvjeren da će ove vrijednosti biti najviši cilj za sve građane Bara koji su posvećeni razvoju svog grada, najsrdačanije vam čestitam praznik”, kaže se u čestitki predsjednika SNP CG.

***

Predsjednik Biram Crnu Goru, Radomir Novaković čestitao Dan opštine Bar

U ime Biram Crnu Goru- Biram Bar i u svoje ime, dragim sugrađankama i sugrađanima, kao i svima onima koji nose Bar u srcu- gdje god da su po svijetu, čestitam 24. novembar- Dan Opštine i Dan oslobođenja Bara.

Žrtve koje je narod ovog kraja dao u narodnooslobodilačkom ratu i antifašističkoj borbi moraju biti opomena i podsjećanje na našu obavezu konstantnog preispitivanja i vrednovanja onog što smo kao zajednica, kao grad ostvarili i postigli i onoga što treba da budu pravci našeg daljeg djelovanja.

Bar je veličanstveni spoj prirodne ljepote i hiljadugodišnje istorije, simbol otvorenosti, grad čije najveće bogatstvo su njegove različitosti.

Ovaj dan podsjeća nas na istinsku veličinu Bara, na zajedništvo i pregalaštvo njegovih ljudi. I obavezuje da zajedno nastavimo da gradimo moderan i prosperitetan grad jednakih šansi za sve koji imaju i mogu da ponude kvalitet, stručnost, obrazovanje, integritet, viziju… Da razvijamo svoj grad na dobrobit svih stanovnika Bara i države Crne Gore, navodi se u čestitki predsjednika Biram Crnu Goru, Radomira Novakovića Cakana.

Share.

Comments are closed.