Đukanović i Bečić čestitali Dan opštine Bar

Bar je oduvijek simbol slobodarske i građanske Crne Gore i njenog milenijumskog opstajanja, poručio je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, u čestitki povodom Dana opštine Bar.

“Odgovornim odnosom na državnom i lokalnom nivou i mudrim izborom renomiranih investitora obezbijediće se dalji održivi razvoj Bara, čiji će benefiti služiti prevashodno dobru njegovih građana i ekonomskom snaženju Crne Gore”, kazao je Đukanović.

Kako je naveo, zahvaljujući domaćinskom odnosu lokalne uprave u Baru, koja u kontinuitetu na kvalietan način sprovodi politike razvoja opštine, valorizuju se njegove ogromne komparativne prednosti kao primorskog i lučkog centra, saobraćajnog čvorišta regionalnog i šireg značaja, rastuće turističke destinacije sa zaleđem do Skadarskog jezera.

Ističe da je rezultat takvog rada i značajno investiciono interesovanje za buduće projekte u opštini Bar.

„Odgovornim odnosom na državnom i lokalnom nivou i mudrim izborom renomiranih investitora, obezbijediće se dalji održivi razvoj Bara, čiji će benefiti služiti prevashodno dobru njegovih građana i ekonomskom snaženju Crne Gore“, navodi Đukanović.

On je rekao da je sinergija ostvarenja dinamičnog napretka i očuvanja vrijednosti multikulturalnog i multikonfesionalnog društva, na primjeru Bara, putokaz za sve one koji Crnu Goru danas, nažalost, ne vide kroz vizuru moderne građanske države.

„Nasljeđe Tuđemila, duboko utkano u crnogorsku nezavisnost, doprinos barskih rodoljuba oslobodilačkoj borbi i antifašizmu,koji ovim praznikom obilježavamo, kao i viševjekovna tradicija suživota i tolerancije, temelj su evropskog i građanskog karaktera savremene crnogorske države“, kaže se u čestitiki.

Đukanović je naveo da je uvjeren da će Bar i nadalje doprinositi ukupnom društvenom napretku i razvoju Crne Gore.

***

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić čestitao je 24. novembar – Dan opštine Bar, predsjedniku Opštine Dušanu Raičeviću, predsjednici Skupštine opštine Mileni Božović, kao i svim građankama i građanima Bara.

„Dodatni značaj vašoj proslavi dana oslobođenja Bara daje činjenica da ove godine proslavljamo 80 godina od Trinaestojulskog ustanka, koji je podignut upravo na teritoriji vaše opštine, u vrijeme kada je cjelokupna Evropa bila porobljena. Ustankom u Virpazaru, barska opština će zauvijek ostati upisana u stranice slavne crnogorske antifašističke istorije.

Stara maslina na Mirovici, tradicionalnom mjestu pomirenja, preko 2400 godina simbolizuje mir i prijateljstvo koji za Baranke i Barane svih vjera i nacija predstavljaju svetinju, a ubijeđen sam da sklad i suživot koji postoje u Baru predstavljaju garant svijetle budućnosti koju svi želimo.

Turistički resursi i prirodne ljepote kojima opština Bar obiluje, čine je jednom od najatraktivnijih destinacija koje turisti sa zadovoljstvom posjećuju i rado joj se vraćaju.

Uvjeren sam da će Bar, kao primorska opština bogata kulturom i istorijom, iskoristiti svoje prednosti i na najefikasniji način valorizovati svoju autentičnost kojom plijeni.

Uz želje da se Bar na pravi način izbori sa svim izazovima modernog vremena i nastavi putem pomirenja, ljubavi i sloge, još jednom vam čestitam Dan opštine“, naveo je predsjednik Skupštine u čestitki.

Share.

Comments are closed.