Prijem za mlade folkloraše kod predsjednice SO Bar

Predsjednica Skupštine opštine Bar, mr Milena Božović upriličila je prijem povodom dječijeg Kampa i festivala folklora zemalja regiona koji se održava u Baru.

Prijemu su prisustvovali sekretarka SO Bar, mr Aleksandra Grabež i sekretarka Sekretarijata za kulturu, sport i mlade Opštine Bar, mr Irina Dabović.

Predsjednica SO Bar je iskazala zadovoljstvo što su organizatori Kampa, Udruženje „Luča“ i Udruženje folklornih ansambala Crne Gore, odabrali Bar kao mjesto koje je otvoreno ka manifestacijama koje promovišu kulturu, tradiciju i edukaciju mladih. Izrazila je nadu da će svi učesnici dječijeg Kampa i festivala folklora iz grada pod Rumijom ponijeti najljepše uspomene i vraćati se po nove, iz godine u godinu.

Sekretarka Sekretarijata za kulturu, sport i mlade opštine Bar, mr Irina Dabović je istakla da je folklor dio nematerijalnog kulturnog nasljeđa, koje je prepoznato kao instrument kulturnog identiteta. Naglasila je značaj očuvanja našeg zajedničkog nasleđa i promocije kulturne raznolikosti u približavanju zajednica i poboljšanju dijaloga između različitih kultura.

Predsjednica SO Bar je takođe, na Ljetnoj pozornici Doma kulture, svečano otvorila završni koncert, na kojem su se pjesmama i igrama zemalja regiona predstavili učesnici  dječijeg Kampa i festivala folklora.

Organizatori i učesnici Kampa zahvalili su predsjednici SO Bar na, kako su naveli, toplom prijemu i iskazanoj podršci za održavanje ove veoma značajne manifestacije.

Share.

Comments are closed.