Vojska Crne Gore i SAD u posjeti Opštini Bar: Nastavljamo uspješnu saradnju

Predstavnici Vojske Crne Gore zajedno sa predstavnicima jedinice vojske SAD- Regionalni tim za informativnu saradnju i Jedinica za odnose sa javnošću koji su stacionirani u Njemačkoj, boravili su danas u posjeti Opštini Bar. Njih je primio predsjednik Opštine Dušan Raičević sa kojim su razgovarali o perspektivama dalje saradnje lokalne zajednice i vojske kao i dobrim odnosima sa lokalnim stanovništvom i pomoći koju im vojska pruža.

Predstavljena je uspješnje saradnja Vojske Crne Gore i Opštine Bar po pitanju saradnje civilnih institucija i stanovništva u dijelu unapređenja putne infrastrukture, adaptacije i probijanja novih puteva na nepristupačnim i ruralnim terenima. Prije svega, u pitanju su putni pravci u Lunjićima i Mikulićima, realizacija kojih je na inicijativu mještana ugovorena 2020, a uspješno započeta ove godine čime će se olakšati saobraćajna komunikacija i ukupan život stanovništva ovih mjesta ali i omogućiti alternativni putni pravci i veća povezanost i prohodnost saobraćaja. Ovaj projekat uspješno realizuju Vojska Crne Gore i Opština Bar i on predstavlja primjer dobre prakse saradnje vojnih i lokalnih vlasti u najboljem javnom interesu.

Opština Bar i predstavnici Vojske Crne Gore upoznali su predstavnike američke vojske sa ovim projektima i kvalitetnom saradnjom Opštine i Vojske. Oni su ih upoznali i sa odličnom saradnjom koja postoji i sa lokalnim stanovništvom koje pomaže realizaciju projekata i stalna je podrška naporima Opštine i Vojske. Dobra saradnja i kvalitetan odnos sa građanima ključni su za dalji razvoj i realizaciju sličnih projekata i saradnju Opštine sa Vojskom što su predstavnici vojske SAD posebno pozdravili.

Oni su zajednički obišli trase na kojima se izvode radovi u Lunjićima i Mikulićima za koje je Opština obezbijedila sredstva iz sopstvenog budžeta dok je Vojska Crne Gore obezbijedila radnu snagu i mehanizaciju.

Zaključeno je da će Opština Bar i Vojska Crne Gore nastaviti da realizuju ovakve projekte, uz podršku stanovništva i u najboljem javnom interesu.

Share.

Comments are closed.