Raičević primio ambasadora Slovačke, Gandel u prvoj posjeti Baru

Predsjednik Opštine Bar primio je ambasadora Slovačke Borisa Gandela, koji je boravio u prvoj zvaničnoj posjeti Opštini Bar, kao i zamjenika ambasadora Martina Balcoa.

Raičević je ambasadoru Gandelu predstavio rad lokalne uprave, ali i ukupnu sliku Bara kao mjesta bogatog kulturno-istorijskog nasljeđa i velikih turističkih i razvojnih kapaciteta. On je govorio i o međunarodnoj saradnji koju Bar ostvaruje sa brojnim lokalnim upravama u Evropi i svijetu.

Razgovarali su i o evropskim integracijama naše države, te doprinosu koji lokalne uprave daju tom procesu, ali i benefitima koje mogu da ostvare. Poručeno je da Crna Gora ima šansu da ubrza evropske integracije, te da raduje ogromna podrška javnosti tom procesu. Ambasador je iskazao punu podršku produbljivanju saradnje sa svim instancama EU, naročito sa lokalnim vlastima sa kojima Opština Bar može da razmjenjuje kvalitetna iskustva i dobre prakse.

Poručeno je da će u narednom periodu zajednički nastojati da dodatne osnaže ekonomske odnose lokalnih uprava u Slovačkoj sa Barom, ali i dodatno promovišu Bar kao poželjnu destinaciju.

Share.

Comments are closed.