Opština Bar organizovala prijem za predstavnike grčke Mornarice

Opština Bar upriličila je prijem za predstavnike Mornarice Republike Grčke koji borave u zvaničnoj posjeti u Baru. Njih je primila potpredsjednica Opštine mr Tanja Spičanović sa saradnicima. Oni borave u barskom akvatorijumu u okviru vojnih vježbi za kadete ove mornarice članice NATO saveza, a među njima je i nekoliko kadeta crnogorske Vojske.

Potpredsjednica Spičanović pozdravila je vojnog atašea Grčke zaduženog za Crnu Goru g. Raditsisa kao i delegaciju dva ratna broda Mornarice Grčke. Ona im je predstavila grad Bar, njegov strateški značaj kao i kulturno-istorijsku baštinu i razvojne potencijale grada. Spičanović je poručila da se i mi osjećamo sigurnije kada su u našoj luci naši NATO saveznici i partneri čime se potvrđuje kvalitet naše saradnje.

Iskazana je zahvalnost lokalnim vlastima i drugim organima na gostoprimstvu u Baru i osjećaju sigurnosti koji imaju, ali i zbog prilike da se mladi kadeti upoznaju sa Barom, njegovom kulturom, tradicijom i ljepotama. Oni su zajednički zaključili da će nastojati da saradnju razvijaju i dalje sa željom da Bar i ubuduće bude dobar domaćin kadetima Mornarice Grčke.

Share.

Comments are closed.