Raičević upriličio prijem za austrijskog ambasadora

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević primio je danas ambasadora Austrije Karla Milera. Ambasador Miler boravio je u prvoj službenoj posjeti Opštini Bar. Oni su tom prilikom razgovarali o jačanju saradnje ove države sa lokalnom upravom u Baru ali i mogućnostima konkretne saradnje kroz investicije i projekte.

„Posebno je naglašeno postojanje značajnih privrednih, poljoprivrednih i turističkih potencijala koje Bar može da ponudi ali i atraktivnost Bara kao najvećeg grada na crnogorskom primorju, povezanog, željeznicom, lukom i bogat sa dvije čarobne obale, jezerskom i morskom. Ocijenjeno je da je Bar mjesto života, grad  u koji se sve više dolazi i u koji se ostaje.

Raičević i Miler razgovarali su i o uspostavljanju saradnje sa lokalnim upravama gradova u Austriji, ali i uvezivanju lokalne ekonomije te snažnijem nastavku kreiranja ambijenta za razvoj biznisa u Baru koji je sve atraktivnija destinacija kako za domaće tako i svjetske kompanije. Bar je prepoznat kao pouzdan partner svima u ukupnom progresu države i unaprjeđenju kvaliteta života građana ali i kreiranju kosmopolitskog duha i društva kroz uvezivanje različitih kultura“, navodi se u saopštenju lokalne uprave.

Share.

Comments are closed.