Raičević primio ambasadora Sjeverne Makedonije u prvu službenu posjetu Baru

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević sastao se danas sa ambasadorom Republike Sjeverne Makedonije u Crnoj Gori NJ.E.Ramijem Redžepijem koji je boravio u prvoj službenoj posjeti Baru.

Predsjednik Raičević je istakao zadovoljstvo zbog ovog susreta kojim se nastavlja izuzetno plodotvorna i uspješna saradnje Opštine Bar i Sjeverne Makedonije, naglašavajući zahvalnost ovoj državi i Skoplju za pomoć u izgradnji grada nakon razornog zemljotresa 1979. godine. On je kazao da su, zahvaljujući tada postavljenim temeljima, dobre veze osnažene bratimljenjem Opštine Bar i makedonskog grada Resena, te uručenjem spomen ploče Vladimiru i Kosari od strane predsjednika Pendarovskog koja krasi glavni barski trg.

Raičević je upoznao ambasadora sa brojnim potencijalima koje Bar, kao jedna od najbrže rastućih opština u Crnoj Gori, posjeduje u oblastima poljoprivrede, turizma i ekonomije. Na sastanku je konstantovano da postoje ogromni resursi za uspostavljanje konkretne međusobne saradnje na polju razmjene robe, plasmana prozvoda i investicija kao i da će obje strane biti tome posvećene u budućnosti.

U središtu razgovora predsjednika Raičevića i ambasadora Redžepija bili su i razmjena iskustava o načinima funkcionisanja lokalnih samouprava i primjeri dobrih praksa u tom segmentu koji mogu doprinijeti unaprijeđenju rada ovih organa kao sistema najbližih građanima.

Ambasador Redžepi je potvrdio otvorenost i posvećenost ambasade Sjeverne Makedonije jačanju veza i njegovanju dobrih odnosa sa opštinom Bar. On je kazao da makedonski građani prepoznaju Bar kao poželjnu turističku i privrednu destinaciju, te da će se pronalaskom novih oblika saradnja doprinijeti lakšem prevazilaženju svih izazova koji čekaju Sjevernu Makedoniju i Crnu Goru na evropskom putu, kao jedinoj trasi koja može obezbijediti pun prosperitet i napredak naših zemalja.

Share.

Comments are closed.