Regionalni vodovod: Neovlašteno preuzimanje vode u Dobroj Vodi

Na početku ljetnje turističke sezone, Regionalni vodovod se suočava sa neovlaštenim preuzimanjem vode sa cjevovoda sistema na južnom kraku, ispod mosta Sprenik, na teritoriji Opštine Bar. Tim povodom, ovo se preduzeće obratilo medijima.

“Prilikom redovnog obilaska terena, od strane terenske Službe Regionalnog vodovoda, u mjestu Dobra Voda, došlo je do uočavanja štete nastale kao posljedica neodgovornih radnji nesavjesnih građana, koji su narušili imovinu Društva. Naime, katanci na poklopcima šahti, koji su u vlasništvu Regionalnog vodovoda, skinuti su i na tom mjestu postavljeni  drugi. Na izlaznom cjevovodu skinut je luk i žablji poklopac, pa je montirana prirubnica sa odvodom. Krađa vode je prijavljena policiji u Baru. Prijava je proslijeđena Osnovnom tužilaštvu, takođe u Baru. Izlaskom na lice mjesta, odnosno nakon sprovođenja istražnog postupka, ustanovljeno je da se jedan broj mještana iz okoline neovlašćeno priključio na navedeni cjevovod Regionalnog vodovoda.

Zabrinjavajući je podatak da su pojedini mještani imali vodomjere za koje su uredno platili priključak i plaćali račune barskom vodovodnom preduzeću. Navedeni nelegalni priključak je uklonjen, a protiv počinioca krivičnog djela je pokrenut postupak pred nadležnim Državnim tužilaštvom.

U prethodnom periodu, na meti vandala bio je video nadzor na objektima Regionalnog vodovoda, gdje su nepoznati počinioci polomili kamere. Naglašavamo da je reč o imovini svih građana, zato apelujemo za njeno čuvanje. Podizanje svijesti o važnosti očuvanja državne imovine od ključne je važnosti za prevenciju vandalizma i odvraćanja pojedinaca od destruktivnog djelovanja”, kaže se u saopštenju Regionalnog vodovoda.

Share.

Comments are closed.