Sanirana pješačka staza u centru Baru

Nakon višegodišnjeg čekanja, napokon je sanirana pješačka staza u jednoj od najfrekventnijih barskih ulica.

„Bili smo vrijedni i tokom praznika, naporno smo radili da se svi započeti projekti dovrše, pa su građani već tokom prazničnih odmora mogli da prošetaju novom stazom kroz centar grada. Prometna pješačka ruta prema moru, dugo vremena je zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa, čekala da bude sanirana“, saopšteno je iz Opštine Bar.

Sanirana je površina od 575m2, a radovi u ovoj fazi su završeni prije predviđenog roka od 20 dana.  Slijedi postavljanje zaštitnih stubića.

„Nova staza urađena je u skladu sa svim savremenim standardima, uklonili smo arhitektonske barijere, pa je pristup trotoaru prilagođen osobama sa invaliditetom, ali i majkama sa djecom u kolicima i ostalima koji koriste silazne rampe. Postavljene su i taktilne staze za slabovide i slijepe osobe, ukupne površine od 70m2, koje su uklopljene u betonske ploče, što garantuje dugoročnu upotrebljivost“, zadovoljni su u lokalnoj upravi. 

Ukupna vrijednost radova iznosila je preko 36.000 eura. Iz Opštine najavljuju da je ova „jedna u nizu investicija koje će građanima u skorijem periodu obezbijediti veći kvalitet života u svim djelovima grada“.

Share.

Comments are closed.