Sanja Tot prva na Bokeškom triatlonu

Triatlonka iz Bara Aleksandra Sanja Tot protekle nedjelje osvojila je zlatnu medalju na jubilarnom 10. Bokeškom triatlonu “Perast 2021”, u organizaciji TK “Kotor”, čiji je član.   

 “Fenomenalna staza, ali zbog udesa koji se desio na cesti na kojoj se trebao odvijati biciklistički segment, organizator je glavnu trku (Olimpijsku distancu) prebacio na Akvatlon- plivanje 1.5km od Gospe od Škrpjela do Borića u Perastu.Nakon toga trčali smo donjim putem u Perastu 10 km. Učestvovalo je oko 50 takmičara, što pojedinačno, što u štafetama. Pored domaćih bilo je i takmičara iz zemlja regiona – Srbije, Hrvatske, BiH… kao i Italije i Mađarske” kazala je za Radio Bar i Bar info Aleksandra Sanja Tot. 

Ona je dionicu završila za 1h 28min 24sec. 

“To je distanca za koju se ozbiljno treba pripremati. Bio je slab odziv takmičarki.Učestvovale su samo dvije, dok se na kraćoj Super sprint stazi, takmičilo pet žena ” kazala je Tot.

Trka na 10.Bokeškom triatlonu ”Perast2021” je za nju, kako je kazala, bila uvod u ono za šta se sprema posljednjih nekoliko mjeseci.

 “Planiram da se takmičim na Zadar Half triatlon-u, koji će se održati 09.oktobra.2021. u Zadru. To je tzv. Middle distance triathlon (pola Ironman distance) 1.9km plivanja, 90km bicikla i 21.1km trčanja” objašnjava uspješna triatlonka iz Bara. 

Krajem avgusta ona je postigla značajan uspjeh i na 18.Međunarodnom Sprint triatlon kup-u „Kulin Ban 2021“, na Boračkom jezeru u BiH. Naime, osvojila je drugo mjesto u konkurenciji od preko 100 takmičara i takmičarki iz BiH i regiona.

“To je bila trka kojoj sam se baš radovala, jer nisam nikad bila, a slušala sam priče o tome kako je lijepa priroda.Posebno zahtjevan je bio bicikistički segmet, jako je težak jer ima puno uspona. Sve u svemu, jedan savršen dan, hladan, oko 13 stepeni i drugo mjesto za mene u dosta jakoj ženskoj konkurenciji ”zadovoljno zaključuje Tot.  

Share.

Comments are closed.