U subotu i nedjelju downhill mountain bike trka Sutorman 2021

Biciklistički klub AMSK “Sutorman”, u saradnji sa Opštinom Bar i TO Bar, organizuje 18. i 19. septembra veliku downhill mountain bike trku “Sutorman 2021”.

Predsjednik kluba Aleksandar Trifunović navodi da je uložen veliki trud da se staza za ovu, osmu po redu, trku adekvatno pripremi, a očekuje više od 30 takmičara iz Crne Gore i zemalja okruženja.

Glavna trka je zakazana za nedjelju, 19. septembar, sa početkom u 14.00, dok će se dan prije, u subotu održati slobodni treninzi u periodu od 11.00 do 17.00. 

“Downhill bike je u razvijenim zemljama Evrope veoma popularan sport, i u njega se dosta ulaže, a privlači i veliki broj turista koji su zainteresovani za avanturističke ture. Za ovaj sport su potrebna značajna ulaganja, koriste se brdska bicikla koja su veoma skupa za nabavku i održavanje, pa se uglavnom ovim sportom u Evropi bave imućniji. Downhill bike trka ‘Sutorman 2021’ je dobra prilika da se promoviše veoma bogato zaleđe Bara, aktivni odmori, i ekstremni sportovi za koje iz godinu u godinu raste interesovanje. Trka će se održati uz poštovanje epidemioloških mjera”, ističe se u saopštenju TO Bar. 

Share.

Comments are closed.