Snažnije povezivanje Bara i Australije, kroz različite zajedničke događaje i implementaciju projekata

Potpredsjednici Opštine Bar, mr Tanja Spičanović i Damir Rašketić, ugostili su Filipa G. Andersona, zamjenika ambasadora Australije u Crnoj Gori, prvog sekretara i konzula, i Biljanu Bizić, konzularnu službenicu.

Riječ je o prvoj zvaničnoj posjeti predstavnika australijske ambasade Opštini Bar tokom koje je poručeno da postoji adekvatan prostor za uspostavljanje partnerstva, posebno kada je riječ o projektima od zajedničkog interesa u oblastima kulture, biznisa i turizma.

Potpredsjednici Spičanović i Rašketić upoznali su goste sa prirodnim, istorijskim i kulturnim karakteristikama grada, uz osvrt na bogato nasljeđe, turističke potencijale i izražene poljoprivredne resurse, ali i sa aktivnostima lokalne uprave na polju unaprjeđenja privrednog ambijenta, jačanja turističke ponude i stvaranja povoljnog okruženja za investitore.

Posebno su apostrofirane intervencije Opštine Bar u oblastima unaprjeđenja socijalnog položaja građanki i građana i podsticanja preduzetništva, kao oblasti koje se nalaze i u fokusu pažnje različitih programa podrške koju pruža i same ambasada Australije.

Zamjenik ambasadora Australije izrazio je zadovoljstvo zbog upriličenog susreta i istakao da isti predstavlja odličnu prilika za razmjenu ideja, iskustava i dobrih praksi, te na taj način i mogućnosti za bolje upoznavanje oblasti u kojima je moguće ostvariti saradnju.

Konstatovana je obostrana spremnost da se u budućnosti djeluje u pravcu snažnijeg povezivanja Bara i Australije, kako kroz organizaciju različitih zajedničkih događaja, tako i kroz implementaciju projekata koji će doprinijeti razvoju lokalne zajednice.

Share.

Comments are closed.