Spotom za Dr Love započinje serijal novih video-klipova grupe Akademia

Poslije veoma zapaženih nastupa na trgovima u Baru i Budvi, grupa „Akademia“ se odlučila na ekranizaciju zaostalih radova iz vremena pandemije i lockdowna – večeras je premijerno prikazan novi spot za pjesmu “Dr Love”.

Muziku i tekst potpisuje Đorđe Milovanović, koji je i glavni vokal u numeri, dok je aranžman djelo benda. Snimana je i miksana u studiju “Disorder”, Nikšić, kod Bojana Dobrilovića, prateći vokal je Veljko Vučurović. Pjesma je objavljena na posljednjem albumu “Akademije” – “Retrospektiva 2016-2021; Brz razvoj koči…”

“Ovo je početak projekta od osam ekranizovanih kompozicija. Nismo slučajno izabrali baš ovu za prvu u nizu – ona je najenergičnija i željeli smo da podsjetimo slušaoce kako izgleda kvalitetan rock zvuk. Video snimci su urađeni 1. decembra u Domu kulture, kod naših trajnih prijatelja iz Kulturnog centra. Svakih nekoliko mjeseci će se montirati po jedan novi spot, u zavisnosti od dinamike posla ‘Bubulj produkcije’, a naredni će biti za kompoziciju ‘Eh noći, noći…'”, kazao je za Radio Bar i Bar Info Božidar Gagović, prvi čovjek „Akademije“.

Grupa je trenutno na zasluženom odmoru nakon više nego zahtjevne posljednje dvije nedjelje decembra i početka januara. Gagović ističe da se 28. januara vraćaju na javnu scenu u budvanskim klubovina, te da se, paralelno sa projektom ekranizacije pjesama, radi i na novom projektu.  

Share.

Comments are closed.