Koncert Ekumenskog hora konkatedrale za nastavak festivala Darovi Božića

Muzički festival “Darovi Božića”, kojeg organizuju Barska nadbiskupija i horski studio “Zima”, nastavljen je u konkatedrali Sv. Petra, gdje je priređeno Veče horske muzike.

Nastupio je Ekumenski hor konkatedrale Svetog Petra Apostola – mlađa i starija grupa Dječjeg hora, kao i Kamerni ekumenski hor.

Kao gosti su nastupili Arsenij Emshanov i Stepan Gatilov, kao i Evgenija Gatilova (truba). Pored božićnog repertoara, izvodili su i klasične i moderne kompozicije.

“Nama je posebno drago da je prvi festival ‘Darovi Božića’ okupio toliko ljudi. Na koncert je došlo puno ljudi, sa porodicama u punom sastavu. Često nam se desi da najmlađi pjevaju u Dječjem horu, a njihovi roditelji u horu za odrasle, ponekad i bake i djedovi. Na taj način podržavamo tradiciju i ljubav prema muzici u porodici”, istakla je Varvara Loyko, koja vodi Ekumenski hor konkatedrale i horski studio “Zima”.

Završni koncert festivala –  Veče kamerne muzike biće održano 9. januara, u crkvi Sv. Nikole na Biskupadi. Nastupiće flautistkinja Žana Lekić, pijanistkinja Nataša Popović i violončelista Mladen Popović.

Share.

Comments are closed.