Stojović: Preventivnim i represivnim djelovanjem doprinijećemo sigurnosti učesnika u saobraćaju

Policijski službenici Centra bezbjednosti Bar preduzimaju niz mjera i akcija sa ciljem povećanja sigurnosti svih učesnika u saobraćaju. Tokom protekle nedjelje su, zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima, podnijeli 36 prekršajnih prijava, izdali 265 prekršajna naloga i privremeno oduzeli sedam registarskih oznaka.

U ovom periodu dogodilo se 17 saobraćajnih nezgoda, u kojima su tri lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je dvoje teže povrijeđeno.

Zbog vožnje pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključen 31 vozač, a petoro ih je lišeno slobode. Devetoro učesnika u saobraćaju je procesuirano jer su prekoračili dozvoljenu brzinu. 

“Protekle sedmice službenici Centra bezbjednosti Bar realizovali su tri akcije pojačane kontrole saobraćaja (dvije pod nazivom ‘Motocikl’), u kojima je sankcionisano ukupno 17 lica. Kod vozača motocikala najčešće evidentirani prekršaji su nepoložen vozački ispit i nenošenje zaštitne kacige. Takođe, u istom periodu, u akciji pod nazivom ‘Pojas’ sankcionisano je 29 lica zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa”, navodi komandir stanice policije CB Bar, Siniša Stojović

Od početka juna, ukazuje Stojović, evidentan je porast frekvencije saobraćaja na crnogorskim putevima, a s obzirom da se narednih dana očekuje još veći intenzitet zbog ljetnje turističke sezone, apeluje na vozače da voze oprezno i poštuju saobraćajnu signalizaciju. 

“Sprovođenjem pojačanih kontrola, a naročito u pogledu kontrole brzine i alkoholisanosti vozača, službenici Centra bezbjednosti Bar nastojaće da preventivnim i represivnim djelovanjem doprinesu zaštiti lične i imovinske sigurnosti svih učesnika u saobraćaju”, zaključuje komandir.

Share.

Comments are closed.