Stranačka saopštenja, 12. januar: BS, Prava CG,

Prava CG, Milačić: Hitno uhapsiti Dragana Bokana, po istom osnovu kao i Krstovića

Već drugi put u banama Volija prvo policija, a sada i građani nalaze pakete kokaina.

Vrijeme je da gospodin Dragan Bokan bude uhapšen pod istim razlozima kao i Budimir Кrstović i njegova ćerka Marina u Zeti.

Dok je kokain Кrstovićeve firme zaplijenjen u akciji policije, Volijeve pakete kokaina plijene građani po hladnjačama i rafovima Volija.

Dok bezbjedonosni rizik zaplene jedne pošiljke kokaina u Zeti preuzimaju na sebe specijalne jedinice policije, dotle Volijev kokain zatiču građani u njihovim radnjama, ne znajući da li je opasnije prijaviti ili ne prijaviti pakete kokaina i rizikujući svoju i bezbjednost svojih porodica.

Ako je pošiljka kokaina iz jula 2018. pronađene u hladnjaku kontejnera namjenjenog Voliju, kojom je upropašćena akcija DEA, bila čista slučajnost, ova današnja je potvrda da sa Volijem, Bokanom, Đukanovićem i kokainom nema nikakvih slučajnosti, niti je ikada i bilo.

Prava Crna Gora traži hitnu reakciju nadležnih organa u pogledu Dragana Bokana i povezanih lica po istom i jednakom osnovu kao i protiv Кrstovića i njegove ćerke.

Prava Crna Gora ističe da je današnji slučaj daleko strašniji jer su obični građani dovedeni u opasnost i rizik da sa porodicama budu na meti narko-kartla, otkrivanjem velikih količina kokaina u hladnjačama i rafovima Volija, bez trunke svog doprinosa, računajući na realnu bezbjednost koju svakome poštenom čovjeku treba da garantuje država.

***

Prava CG, Milačić: Razlike koje imamo, gurnimo po strani, okupimo se oko onoga što nas objedinjava, tako se štiti 30. avgust

Predsjednik Prave Crne Gore i poslanik u Skupštini Marko Milačić gostovao je jutros na Radio televiziji Crne Gore u emisiji “Link”. Predsjednik Prave Marko Milačić u intervjuu komentarisao je aktuelnu političku situaciju u Crnoj Gori.

Milačić je kazao da je cilj Prave Crne Gore očuvanje izborne volje građana:

“Građani su nam dali mandat da uradimo sve što je do nas da nakon 30 godine duboko kriminogene vlasti damo maksimum. Niko od njih ne očekuje da budemo savršeni, to je nemoguće, nema te tranzicije u političkom smislu, koja nakon 30 godina može da izvede tranziciju na lak i jednostavan način”, kazao je Milačić.

“Prava Crne Gora želi da bude konstruktivna, da pomogne, da se ponašamo kao odgovoran i zreo dio nove vlasti i zato smo i u situacijama sa kojima nismo bili saglasni, zbog građana, demontaže i izgradnje novog sistema svoj partijski interes ostavljali po strani. Da su se svi ponašali kako se ponašala Prava Crna Gora mi bi danas bi imali mnogo veću stabilnost i bolje rezultate”, kazao je Milačić i dodao da odgovornost za procese nije samo na Vladi već, kako je kazao, na parlamentarnoj većini.

“Treba nam više strpljenja, racionalnosti i da se uzdignemo iz često, uskopartijskih interesa i da na prvom mjestu imamo 30. avgust, da ga čuvamo po svaku cijenu, da razlike koje imamo gurnemo po starani i okupimo se oko onoga što nas ujedinjava.”

Što se tiče trenutnog spoljnopolitičkog kursa zemlje Milačić napominje da je Koalicija “Za budućnost Crne Gore” dala podršku premijeru Zdravku Krivokapiću nakon što je potpisan Sporazum između koalicija koje čine vlast time što mu je nakon potpisanog Sporazuma dat mandat od strane svih 41 poslanika većine.

“Cilj je bio da se okupimo oko onoga što nas objedinjava, a to je borba protiv organizovanog kriminala, ekonomski oporavak zemlje, izgradnja institucija”, kazao je Milačić.

Predsjednik Prave dodaje da se nada da će se parlamentarna većina usaglasiti oko 24. januara i Tužilačkog savjeta, oko budžeta, programa Evropa sad i izgradnje institucija.

“Za prvu Vladu poslije 30 godina jednog sistema to je dovoljno. Kada izgradimo institucije, stvorimo demokratsku atmosferu onda ćemo se okrenuti i partijskim interesima”, kazao je Milačić.

Na pitanje da li je premijer Krivokapić ispunio očekivanja građana koji su za njega glasali samim tim što, između ostalog, još uvijek nije potpisao Temeljni ugovor, Milačić kaže da je Krivokapić čovjek koji u Crnoj Gori, mimo crkve, najviše želi da Temeljni ugovor bude potpisan.

“Ko je otvorio pitanje Temeljnog ugovora u Crnoj Gori? To je premijer Krivokapić. Dao nalog za izradu Temeljnog ugovora? Takođe Krivokapić. To se ne zna, a premijer o tome neće da priča jer je čovjek crkve, ne bavi se propagandom i zato je na meti”, kazao je Milačić.

Ocjenjuje da Krivokapić nije ispunio sva očekivanja građana što je i prirodno, jer je to teško nakon 30 godina kriminala.

Predsjednik Prave Crne Gore se osvrnuo i na Memorandumu koji su potpisale partije dijela vladajuće većine sa manjinskim partijama i on smatra da je to izdaja izborne volje građana.

Ipak, Prava Crna Gora nije protiv učešća manjina u Vladi.

“Sporno je ko ga je potpisao. Nisu to nacionalne manjine. To je lobistički plan Mila Đukanovića. Mi smo se pobunili jer je to potpisano sa Đukanovićevim strateškim partnerima”, kazao je Milačić

O eventualnoj saradnji Prave sa DPS-om ako bi Đukanović napustio poziciju predsjednika države Milačić kaže da Crnu Goru nije moguće demokratizovati sa DPS-om.

“Milo Đukanović je DPS”, kaže Milačić.

Pitanje Crnogorske pravoslavne crkve u Crnoj Gori je, kaže Milačić pitanje kanona i dodaje da je jedina kanonska crkva u Crnoj Gori Srpska pravoslavna crkva.

“Najvažnije je da postoji zagarantovana sloboda vjeroispovijesti, a to smo omogućili Zakonom o slobodi vjeroispovijesti. Treba da bude zabranjeno da neko nekome otima imovinu”, kazao je Milačić.

***

BS: Čestitke povodom Dana hrvatskog naroda u CG

Bošnjačka stranka upućuje čestitku svim pripadnicama i pripadnicima hrvatskoga naroda u Crnoj Gori povodom 13. januara – Dana hrvatskog naroda u Crnoj Gori.

“Najveće vrijednosti današnje Crne Gore su njeno multietničko društveno biće, u kome se poštuju kulture i tradicije svih njenih naroda. Manje brojni narodi u Crnoj Gori, među kojima su i Hrvati, dali su ogroman doprinos u izgradnji samostalne i građanske Crne Gore, te očuvanju vrijednosti multikulturalizma našeg društva.

Uvjereni smo da ćemo na očuvanju tih vrijednosti zajednički raditi i u budućnosti, afirmišući naše posebnosti u stabilnoj, demokratskoj, građanskoj, sekularnoj i evropskoj Crnoj Gori”.

Share.

Comments are closed.