Stranačka saopštenja, 2. jul: Demokrate

Performans Mladih demokrata Bara: Dobrodošli u grad između 5 kamenoloma!

Naš grad Bar predstavlja se kao turistički grad. Međutim, poslednjih godina zaslugom bivše državne i aktuelne lokalne vlasti naš Bar okupiran je kamenolomima. Čak 5 kamenoloma je aktivno, dok su u pripremi koncesije za još 4.

Zagađenje životne sredine cvjeta, ali i tek predstoji s obzirom na dodijeljene koncesije koje će trajati po 30 godina. Nemamo ništa protiv razvoja privrede ali kamenolomima se mora znati mjesto, minimum 50 kilometara od prvih naseljenih mjesta. Ne želimo više da ćutimo i mirno gledamo kako se naš grad srozava, a građani tjeraju sa svojih ognjišta. Zato ustajemo, zato šaljemo poruku da je Bar postao ne samo grad između dvije obale, već i nažalost grad između pet kamenoloma!

Pozivamo aktuelnu Vladu Crne Gore ako ima bilo šta što je “zeleno” u njoj da zaustavi dalje srozavanje našeg grada kao turističke destinacije i zaustavi uništavanje životne sredine preispitivanjem svih koncesionih ugovora i donošenjem zakona kojim će se svi budući kamenolomi otvarati daleko van grada!

Share.

Comments are closed.