Stranačka saopštenja, 28. jun – Demokrate

Leković (Demokrate): Raičević šikanira zaposlene i odbornike u Opštini Bar i vrši politički progon

“Uzalud pokušaj diverzije barskog DPS-a kojom su na jeftin način, koristeći sopstvenu odbornicu,  pokušali da skrenu pažnju te prikriju dokaze i činjenice sa današnjeg skupštinskog zasijedanja koje kompromituju predsjednika Opštine Bar Dušana Raičevića.

Naime, na samom početku skupštinskog zasijedanja barska javnost imala je priliku da vidi i da čuje da je (očigledno po nalogu prvog čovjeka barske Opštine) pokrenut disciplinski postupak protiv Miloša Fuštića, zaposlenog u Opštini i istovremeno odbornika u barskom parlamentu, pazite sada, zbog gostovanja u radio emisiji u svojstvu odbornika. I kada se očekivalo da se svi odbornici barskog parlamenta solidarišu sa svojim kolegom odbornikom, jednoj, uvaženoj odbornici DPS-a pripala je ta „čast“ da barski DPS brani od odbornika protiv kojeg je pokrenut, kako vidimo, klasičan politički progon.

Na svu sreću, građani Bara imali su priliku da sve vide i čuju, pa će pokušaj izigravanja „žrtve“ ostati samo u domenu pokušaja. Prava žrtva u ovom slučaju je odbornik odnosno javni funkcioner, kojem se u 21. vijeku, uprkos Evropskoj konvenciji o ljudskim pravima, na tlu grada i zemlje koja pretenduje da uđe u Evropsku uniju uskraćuje pravo govora i iznošenja sopstvenog mišljenja i to samo zato što on ne podržava političku opciju koju podržava predsjednik Opštine. Dakle, klasičan politički progon.

Raičević se tu ne zaustavlja već toliko daleko ide, da pored toga što progoni političke neistomišljenike progoni i šikanira odbornike iz sopstvene partije ukoliko slučajno ostvare bilo kakav kontakt sa odbornicima opozicije, pa i onaj verbalni u hodniku zgrade Opštine.

Paranoja koja vlada u kabinetu prvog čovjeka Opštine Bar samo je odraz nemoći i potvrda da je barski DPS već poražen. Ovom prilikom dajem podršku svima onima koji su žrtve progona jednog čovjeka i jedne partije (DPS) i ohrabrujem ih da istupe i suprostave se javno”, navodi se u saopštenju odbornika Demokratske Crne Gore u SO Bar, Momčila Lekovića.

Share.

Comments are closed.