Stranačka saopštenja, 29. jun – Prava CG, NSD

Joksimović: Član sam Nove srpske demokratije, Milačić nije imao moje ovlašćenje za nikakav demant

Profesor Milisav Joksimović iz Bara, čije ime se danas našlo na spisku članova novoformiranog Opštinskog odbora Nove srpske demokratije Bar, potvrdio je da je on član pomenute stranke, te da je člansku kartu potpisao u prisustvu njenog lidera Andrije Mandića u Podgorici.

Joksimović je ovim negirao navodni demanti koji je u njegovo ime, kako je podvukao, neovlašćeno izdala Prava Crna Gora i njen predsjednik Marko Milačić.

“Ne želim da se od ovoga pravi nikakva predstava. Ja sam član Nove srpske demokratije Andrije Mandića i prihvatio sam članstvo u Opštinskom odboru te stranke u Baru. Jeste me nakon informacije o tome pozvao Marko Milačić, ali ga nisam ovlastio da u moje ime bilo šta demantuje. Ne stojim iza tog demantija. Ja sam u Novoj srpskoj demokratiji, i nemam ništa protiv bilo koga” – kazao je Joksimović.

Prethodno je lider Prave CG Marko Milačić objavio navodnu izjavu Joksimovića u kojoj se navodi da se on nikada nije sastao ili čuo ni sa kim iz NSD povodom navodnog imenovanja u Opštinskom odboru te partije u Baru, te kako je  za ovu vijest saznao iz medija.

***

Joksimović (Prava CG): Demantujem da sam postao član odbora NSD-a u Baru

Povodom današnjeg saopštenja Izvršnog odbora Nove srpske demokratije o imenovanju opštinskog Odbora Bar i njegovog predsjednika Lazara Macanovića, a u kojem se kao član Opštinskog odbora NSD navodi moje ime, zbog pune istine i zbog javnosti imam potrebu da ovu vijest demantujem. Kao jedini profesor istorije u Ekonomsko ugostiteljskoj školi u Baru, ja Milisav Joksimović imam da poručim sledeće:

‘Nikada se nisam sastao ili čuo ni sa kim iz NSD povodom mog navodnog imenovanja u Opštinskom odboru te partije u Baru, a ovu vijest sam saznao iz medija. Zbog navedenog, pozivam one koji su moje ime zloupotrijebili u partijske svrhe da zbog javnosti objasne kako se moje ime našlo na listi Odbora NSD u Baru. Posebno pozivam da odgovorni za ovo lažno pronošenje informacija u što kraće vrijeme upute javno izvinjenje Pravoj Crnoj Gori, jer sam duži period član njihove političke porodice.

Ukoliko se ipak ogluše na moju dobronamjernu molbu, biću prinuđen da iskoristim sva pravna sredstva kako se moj integritet ne bi dovodio u pitanje zbog ovakvih lažnih vijesti.

Zloupotreba ličnih podataka i pronošenje lažnih vijesti predstavlja grubo kršenje osnovnih ljudskih prava, koje ja kao profesor ne mogu i neću tolerisati“, navodi se u saopštenju Milisava Joksimovića, člana barskog Odbora Prave Crne Gore.

Share.

Comments are closed.