Svetionik na manifestaciji Rastimo uz ples

Djeca iz PPU “Svetionik” iz Bara učestvovali su u programima IX Međunarodne dječije manifestacije “Rastimo uz ples”, održane u Podgorici 1. juna.  

U realizaciji projekta ove godine učestvovalo je preko 15.000 djece iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine.

U Crnoj Gori manifestaciju je realizovalo 12 predškolskih ustanova, a zajedno su se predstavili na Trgu, kada su plesala i djeca iz okolnih država uključenih u projekat. Autor programa je Dječja plesna asocijacija Srbije, a koordinator programa akreditovanog od Zavoda za školstvo Crne Gore je PPU “Svetionik” Bar.

Osim Barana, u crnogorskom programu učestvovala su i djeca iz PPU “Artić Pinokio” i PPU “Mali princ” iz Podgorice, PPU “Vini Pu” iz Budve, PPU “Arushi Pu” iz Ulcinja, PPU “Osmijeh” iz Kotora, JPU “Sestre Radović” iz Kolasina, JPU “Duso Basekić” iz Bijelog Polja, JPU” Eko bajka” iz Pljevalja, JPU “Irena Radović” Danilovgrad, PPU “Montessori Zvono” Nikšić i PPU “Moj svijet” Budva.

Specijalni gosti “Svetionika” su bila djeca iz Doma “Mladost” Bijela, JU Resursni centar “Peruta Ivanovic” Kotor, JPU “Đina Vrbica” Podgorica, “Habanera” iz Bara sa mažoretkama koje su otvorile program, “Sonrisa” iz Podgorice i Mehmed Medo Nikezić, vokalni solista.

“Cilj projektа je dа ukаže nа znаčаj i uticаj plesnih аktivnosti u rаnom rаzvoju djece. Manifestacija nemа tаkmičаrski kаrаkter. Svа djecа su rođeni igrаči i vаžno je dа u vremenu kаdа su djecа sve mаnje fizički аktivnа, kroz ples promovišemo zdrаve stilove životа. Projekаt se reаlizuje kroz plesne аktivnosti tokom čitave godine, dа bi se 1. junа nа Međunаrodni dаn djetetа prikаzаlo plesno umijeće nа trgovimа grаdovа koji učestvuju. Zаvršnа mаnifestаcijа je po svom konceptu jedinstvenа u regionu”, istakla je za Bar Info Ivana Durutović, direktorica PPU “Svetionik”.

Share.

Comments are closed.